POMEM Sözlü Mülakat Sonuçları Açıklandı Mı? POMEM Mülakat Sonuç Sorgulama 2021!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevlendirilmek üzere yapılacak alımlarla alakalı olarak POMEM sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 27. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilecek olan yeni polis memurlarının alımı ile alakalı süreçler çok yakından takip ediliyor. 15 Şubat 2021 tarihinde başlayan POMEM sınavlarının ardından gözler mülakat sonuçlarına çevrildi. 27. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM sözlü mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağı son günlerin en çok merak edilen konusu oldu. Sınavlara katılan binlerce polis adayı mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da POMEM mülakat sonuçlarının açıklanmasına dair kamuoyunu bilgilendirdi. 1-2 gün içerisinde sonuçların açıklanacağını duyuran Bakan Soylu binlerce polis adayını ve ailelerini heyecanlandır. Sonuçlar ise henüz açıklanmadı. Ancak her an 27. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

27. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden açıklanacak. Bu site üzerinde bulunan sorfulama ekranından adaylar sorgulama yaparak mülakat sonuçlarını öğrenebilecekler. Adaylar mülakat sonuçlarını sadece bu yolla öğrenebilecekler. Adaylara POMEM sözlü mülakat sonuçlarına dair sonuç belgesi gönderilmeyecek.

POMEM GİRİŞ PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Polis olmak için uzun başvuru süreçlerini ve sınav aşamalarını geçen adaylar POMEM giriş puanlarının nasıl hesaplandığını merak ediyorlar. Edinilen bilgilere göre POMEM giriş puanı hesaplanmasında adayın KPSS puanının yüzde 25'i alınıyor. Ardından girilen fiziki yeterlilik sınavının da yüzde 25'i alınarak puana ekleniyor. POMEM sözlü mülakat puanının yüzde 50'si de alınarak ıralama yapılıyor. Bu şekilde başarı sıralaması oluşturuluyor. Puanlarde eşitlik olması durumunda ise sırasıyla KPSS puanı, sözlü mülakat puanı ve fiziki yeterlilik puanı esas alınarak sıralama belirleniyor.

Gündem Haberleri