Poşet Beyannamesi Son Gün Ne Zaman, Beyan Tarihi Uzatılacak Mı?

Uzatılan poşet beyannamesi için son beyan tarihi doluyor. Peki, poşet beyannamesi son beyan tarihi ne zaman, poşet beyannamesi tarihi uzatılacak mı?

Uzatılan poşet beyannamesi için son beyan tarihi doluyor. Peki, poşet beyannamesi son beyan tarihi ne zaman, poşet beyannamesi tarihi uzatılacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2019 tarihinde hayata geçirdiği yeni Çevre Kanunu ile naylon poşetleri paralı yapmıştı.



Market poşetlerinin paralı olması ile alışveriş yaparkan naylon poşet alan kişiler için 25 kuruşluk ücret ödemesi zorunlu hale gelirken bu paraları tahsil eden vergi mükellefleri içinde beyan zorunluluğu getirilmişti.



Poşet Beyannamesi Son Beyan Tarihi Ne Zaman Dolacak?



Hatırlanacağı üzere ilk olarak poşet beyannamesi için son beyan tarihi Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Genel Tebliği (Sıra No: 1) ile uzatılmıştı.



Plastik poşet beyannamesi için son başvuru tarihi bugün doluyor. Yani bugün beyan vermeyen kişiler cezalı duruma düşecek. Poşet beyannamesi katılım payı son ödeme tarihi ise 30 Nisan 2019 olarak uygulanacak.



Konu hakkında poşet beyannamesi vermek zorunda olan kişi ve kurumlar için uyarıda bulunan Ankara SMMMO Başkanı Ali Şahin "Beyannamelerde ağır cezai hükümler bulunuyor.



Bir beyannamenin verilmemesinin cezası 18 bin 43 lira, yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunulması durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusundan bulunulmasının ardından mükellefler 6 aydan 1 yıla kadar da hapis cezası ile yargılanabilecek. Burada satışlarda poşet veren herkesi ilgilendiren ağır cezai yaptırımlar yer alıyor" diyerek son başvuru tarihine uyulması yönünde açıklama yaptı.



Naylon Poşet Beyannamesi Uzatılacak Mı?



Hayır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yönde bir açıklamada bulunmazken bakanlığa yakın kaynaklar ise kesinlikle böyle bir uzatma kararı çalışması olmadığını dile getiriyor.



Poşet Beyannamesi Ödemesi Nereye Yapılır?



Halkbank Şubelerine,



Vakıfbank Şubelerine,



Vakıf Katılım Bankası Şubelerine,



Ziraat Bankası Şubelerine,



Ziraat Katılım Bankası Şubelerine,



PTT Şubelerine,



Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın İl Defterdarlık Muhasebe Müdürlüklerine veya İlçe Mal Müdürlüklerine, “Geri Kazanım Katılım Payı” ödemesi olarak yapılacak.



Plastik Poşet Beyanı İçin Gerekli Belgeler



1) e-Devlet şifresi.



2) Beyan yapacak kişi bilgisi



3) Beyan tüzel kişi adına yapılıyorsa, satış noktasının Vergi Kimlik Numarası



4) Beyan dönemi



5) Cep Telefonu numarası



6) E-posta adresi



7) Satış noktasının adres bilgisi



8) Satışı gerçekleştirilen plastik poşetlerin temin yeri bilgisi



9) Satış noktasının satmak üzere aldığı poşetlerin birim maliyeti (KDV Hariç)



10) Satış noktasının beyan dönemi içerisinde sattığı toplam poşet adedi



11) Satış noktasının beyan dönemi içerisinde sattığı poşetlerin satış bedeli (KDV Hariç)



12) Tahakkuk İşlemleri



Emlak365.com


Gündem Haberleri