Poşet Beyannamesi Verme Süresi Doluyor 18 Bin Lira Cezası Var!

Poşet Beyannamesi verme süresi 24 Nisan'da doluyor. 18 bin lira para cezası var. Detaylar haberimizde...

Poşet Beyannamesi verme süresi 24 Nisan'da doluyor. 18 bin lira para cezası var. Detaylar haberimizde...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnafın poşet beyannamesi konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını 24 Nisan'da Poşet Beyannamesi verme süresi dolacak olmasının doğru olmadığının ve sürenin uzatılması gerektiğini söyledi.





Palandöken: "Poşet Beyannamesi Verme Süresi Acilen Uzatılmalı"



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yapmış olduğu yazılı açıklamasında poşet beyannamesi ile alakalı önemli bilgiler verdi. Genel Başkan Palandöken poşet beyannamesi verme sürecinin son gün olarak 24 Nisan olduğunu vurguladı. Fakat TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken bu sürecin uzatılması gerektiğinin altını çizdi ayrıca Palandöken basit usulde vergiye tabi esnafın uygulamadan muaf tutulmasını istediğini belirtti.



İşte Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yapmış olduğu yazılı açıklama; "Esnafımız beyannamenin nereye ve nasıl verileceği konusunda yeterince bilgilendirilemedi.



2872 sayılı Çevre Kanunu'na göre, poşet beyanı verme yükümlülüğünü zamanında veya tam olarak yerine getirmeyenlere önce tebliğ gönderiliyor ardından 18 bin 37 lira ceza veriliyor. Yüzbinlerce esnafımızın poşet cezasına çarptırılmaması için beyanname verme süresinin acilen uzatılması gerek." açıklamasında bulundu. Palandöken son olarak esnaf vatandaşların vergi beyannameleriyle, poşet beyannamesinin karıştırdığını bundan dolayı sürecin uzatılması gerektiğini belirtti.



Emlak365.com


Gündem Haberleri