PTT Postacı, Gişe Memuru Alım İlanı Ne Zaman Yayımlanacak? Eylül 2021

PTT personel alım ilanı on binlerce aday tarafından merakla bekleniyor. Peki PTT personel alım ilanı 2021 yılında ne zaman yayımlanacak? İşte PTT personel alım ilanına dair son gelişmeler.

PTT'nin memur alım ilanına başvuru yapmak isteyecek adaylar için ilan tarihi büyük önem taşıyor.

İlanlara ne zaman başvuru yapacağını merak eden adaylar, Postacı, Gişe Personeli gibi kadrolar için özel araştırma içerisindeler. PTT personel alımlarına dair son gelişmeleri ve PTT ilanına dair bilinmesi gerekenler şöyle;

PTT 2021 YILI PERSONEL ALIM İLANI

PTT personel alım ilanlarına başvuru yapmak isteyecek adaylar için bilinmesi gereken ilk durum henüz resmi açıklamanın yapılmamış olması. PTT 2021 yılında personel alımı yapması beklenen kurumlardan. Pandemi etkilerinin düzenlemesi beklenen dönemde kurumun önümüzdeki aylarda yaşanabilecek son gelişmelere göre ilanları yayımlayabilir.

PTT personel alım ilanlarına dair beklentiler ise binlerce kişilik alım olması. Kurumun uzun zamandır personel alımı yapmıyor olması, genişleme kapsamında personel kadrosunun güçlendirme hedefleri bu doğrultuda.

PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

PTT personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde ilk bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Pandemi sürecinin el vermesi durumunda ise sonbahar dönemi içerisinde ilanın yayımlanması ve başvuruların alınması bekleniyor. PTT personel alımları için öne çıkan tarih ise Ekim ve Kasım ayları oldu.

PTT PERSONEL ALIMLARI ŞARTLAR

PTT personel alımlarında uygulanan genel başvuru şartları "Başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması 18 yaşından büyük, 36 yaşından küçük olmak Uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili bir geçmişinin bulunmaması Askerlik ile ilişiği bulunmamak Görev yapmasını engel olacak herhangi bir akıl ruh sağlığının bulunmaması Hangi pozisyona atanacaksa, bu pozisyon için gerekli olan akademik yeterliliğe ve özel şartlara sahip olmak KPSS için belirlenmiş olan asgari puanı almak" olarak sıralanabilir. Ancak bu şartlar kadrolara göre değişebilir.

KPSS PUAN ŞARTI UYGULANACAK?

PTT personel alım ilanlarında bundan sonraki dönemde KPSS puan şartı uygulanacak. Henüz bir açıklamada bulunmayan KPSS puan şartına dair ise en az 60 puan veya en az 70 puan uygulanabileceği değerlendiriliyor.

Gündem Haberleri