Putin Zelensky ile Türkiye'de Görüşecek Mi? Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Açıklama

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında sürdürdüğü arabuluculuk misyonunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Mevlüt Çavuşoğlu, Putin'in Türkiye'ye ziyaret edip etmeyeceğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta çok önemli gelişmeler yaşandı. Hafta içerisinde Türkiye'de İstanbul Doplmabahçe'de gerçekleştirilen Rusya Ukrayna görüşmelerinde çok önemli sonuçlar çıkmıştı. Kiev için ateşkes en önemli madde olurken bunun yanında iki ülkeden de olumlu sinyaller gelmişti.

İlk görüşmelerin tamamlanmasının ardından gözler ikinci görüşmeye çevrilmişti. Yeni bir görüşme olup olmayacağı, tarafların yeniden İstanbul'a gelip gelmeyeceği merak edilirken son dakika açıklamaları geldi.

TÜRKİYE'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, A Haber canlı yayınına katılarak hem yurtiçi hemde yurtdışı gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Türkiye'nin üstlendiği misyonu ve yeni hedefleri açıkladı. Çavuşoğlu ilk hedeflerden birinin de iki ülke Dışişleri Bakanlarının bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu konuşmasında "Türkiye'de olması yönünde bir karar aldılar. Burada önemli bir mesafe kat edildi. Sonuçta ciddi konuları kim müzakere edecek; Dışişleri Bakanları bir araya gelecek daha sonra liderler bir araya gelecek. Biz Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesi için çalışıyoruz. Hem Kuleba hem Lavrov ile mesajlaştık." ifadelerine yer verdi.

PUTİN ERDOĞAN VE ZELENSKY İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Rusya için merak edilen bir diğer konu ise Vladimr Putin'in Türkiye'ye ziyaret düzenlemesi oldu. Çavuşoğlu Putin ziyaretine dair de ". Ben zaten Cumhurbaşkanımızın talimatıyla iki tarafı da ziyaret ettim. Putin'in Türkiye'ye gelme durumu var, bir tarih bekliyoruz. Savaşın tam yoğun olduğu bir dönemde, kalıcı bir ateşkes konusunda adımlar atılırken ne zaman gelebileceği konusunda bir şey söylemek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri