Ramazan Bayramı Gelmeden Zammı Geldi! Şehirlerarası Otobüs Bileti Fiyatları Kaç TL Oldu?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra otobüs biletleri fiyatlarına rekor zam açıklandı. Şehirlerarası otobüs biletlerine zam geldi mi, kaç TL zam geldi, Ankara İstanbul otobüs bileti kaç TL oldu

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan rekor artış sonrasında gözler şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına çevrilmişti. Benzin ve motorine gelen zamların ardından bayram öncesinde otobüs bilet fiyatları için zam beklentisi oluşmuş, zam haberi dahi büyük tepkilere neden olmuştu.

Kamuoyunda oluşan yoğun tepkilere rağmen zamdan geri adım atılmazken, şehirlerarası otobüs bileti fiyatları için yüzde 20 ila 30 arasında zam yapıldığı resmen açıklandı. Yapılan zamların bayram öncesine denk getirilmesi tepki çekerken bayramda tatil hayali kuran, köyüne ya da memleketine gitmek isteyen kişiler zam nedeni ile mağdur oldu.

İSTANBUL - ANKARA OTOBÜS BİLETİ FİYATI KAÇ TL OLDU, ŞEHİRLERARASI BİLET FİYATINA KAÇ TL ZAM GELDİ?

Bilet fiyatları için korkulduğu üzere beklenen zam açıklandı. Yapılan resmi açıklama ile akaryakıt fiyatlarına gelen zamları zorunlu olarak bilet fiyatlarına yansıttıklarını belirten sektör temsilcileri ortalama bilet fiyatlarına yüzde 20 ile 30 arasında zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zammın ardından en çok tercih edilen otobüs hattı olarak öne çıkan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatı 220 liradan 300 liraya yükseldi.

Otobüs bileti fiyatı için uygulanan zam sonrasında 100 lira olan otobüs bileti 120 liraya çıkarken yüzde 30 zam gelen hatlarda ise ortalama 100 liralık otobüs bileti fiyatı ise 130 liraya çıkmış oldu. Yani gidiş dönüş otobüs bileti alan bir vatandaşın cebinden 200 liralık bilette 120 liralık fazla para çıkmış olacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri