Ramazan Bayramı Öncesi Esnafa İki Gün Açılma İzni Verilecek Mi?

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları nedeniyle çok sayıda esnaf büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Esnafların bu mağduriyetlerinin biraz olsun giderilmesine yönelik çarpıcı bir öneri geldi.

Türkiye'da tam kapanma sokağa çıkma yasakları 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bu süreçte özellikle bazı esnaflar büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çok çarpıcı bir öderide bulunuldu.

ESNAFA 2 GÜN AÇILMA ÖNERİSİ

CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümete seslenerek Ramazan Bayramı öncesinde esnaflara 2 gün açılma izni verilmesini önerdi. Bazı sektörlerin büyük bir problemle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu en azından iki günlük açılmasının bayram öncesinde bu esnaflara biraz olsun katkı yapacağını belirtti.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara bir çağrım var. Bazı sektörler için Ramazan bayramı öncesindeki 2 günü kontrollü bir şekilde açalım.Bu esnaflarımız oldukça zorluk yaşıyorlar. Kırtasiyeciler, kuaförler, berberler, çiçekciler, tuhafiyeciler, konfeksiyoncular, manifaturacılar, ayakkabıcılar, züccaciyeler, hediyelik eşya satanlar, oyuncakçılar ve şekerciler açılsınlar. İki gün iş yaparak biraz olsun kazanç elde etsinler.” dedi.

Her Ramazan Bayramı öncesinde bu iş yerleri oldukça yüksek iş yapma kapasitesine sahiptiler. Bu iş yerlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor ve esnaflar da ciddi kazançlar elde edebiliyordular. Bayram öncesinde iki günlük açılmanın bu işletmelere çok büyük faydalar vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

AÇILMA İZNİ VERİLECEK Mİ?

Esnaflara Ramazan Bayramı öncesinde iki gün açılma izninin verilmesi çok zor bir ihtimal olarak gösteriliyor. Koronavirüs salgını kontrol altına alınmaya başlanmışken bu şekilde bir açılmanın olumsuz sonuçlar doğurabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bundan dolayı açılmanın ancak 17 Mayıs'ta olabileceği ve bundan önce alınacak bir açılma kararının ağır bedelli olabileceği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu önerisinin kabul görme ihtimalinin zayıf bir ihtimal olarak görüldüğü ifade edildi.

Gündem Haberleri