Ramazan Bayramı Tatili 9 Gün Olacak Mı 2022, Bayram Tatili Kaç Gün, Ne Zaman Başlayacak, Kaçında Bitecek?

Bayram tatili için heyecanlandıran ilk açıklama geldi. Bu sene Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak, bayram tatili 2022 ne zaman başlayacak, kaç gün olacak, hangi tarihte bitecek?

Mübarek Ramazan ayına girilmesi ile beraber en çok araştırılan konuların başında tatil yer almaya başlamıştı. Bu sene Ramazan Bayramı için baharın gelişi ile beraber tatilciler ucuz rezervasyon arayışına girerken tatil süresi de merak konusu olmuştu. Özellikle de Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile büyük bir rezervasyon kaybı yaşayan turizmcilerin devreye girdiği iddia edildi.

Turizmcilerin yaşanan gelir kayıplarını telafi etmek için iç piyasaya yöneldikleri, hükümetten 9 günlük bayram tatili açıklaması yapmalarını talep ettikleri, uzun tatili fırsata çevirerek satışlarını arttırmak istedikleri belirtiliyor. Hatırlanacağı üzere daha öncede bayram tatilinin haftanın son iş günleri olan Perşembe ve Cuma günlerine denk gelmesi ile benzer kararlar alınmış ve tatil uzatılmıştı.

BAYRAM TATİLİ UZAYACAK MI, BU SENE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI 2022?

Bu sene Ramazan Bayramı tatili 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. Ramazan Bayramı Arefesi ise tatil olan Pazar gününe denk gelecek. Bayramın ikinci günü 3 Mayıs 2022 Salı günü ve Bayramın üçüncü günü ise 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü yaşanacak. Resmi tatil takvimine göre Ramazan Bayramı yarım gün arefe günü tatili ve 3 günlük resmi tatil olmak üzere 3,5 günlük tatilden oluşuyor.

Ancak turizmcilerin devreye girerek Perşembe ve Cuma gününü de resmi tatil ilan edilerek 9 günlük tatil verilmesini ve böylelikle savaş nedeni ile azalan rezervasyonlarını canlandırmak istedikleri iddia edildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri