Ramazan Gelmeden Kasaplardan Et Fiyatlarına Zam Haberi Geldi! 1 Kg Kıyma Kaç TL Olacak?

Et ve Süt Kurumu tarafından kırmızı et fiyatlarına zam yapılması kasapları da harekete geçirdi. Kasaplar, et fiyatlarına müdahale edilmezse Ramazan ayı öncesi fahiş fiyatlar olacağını söylüyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala birçok ürün için zam açıklamaları geliyor. Vatandaşlar zam çemberinin içerisinde kalırken, kırmızı et zammı önce Et ve Süt Kurumu'ndan sonra da kasaplardan geldi.

ET FİYATLARI 110 TL'YE ÇIKACAK!

Ramazan ayı öncesi zam haberleri peş peşe gelirken bir açıklama da kasaplardan geldi. Afyonkarahisar Kasapçılar ve Sucukçular Odası Başkanı, kırmızı et fiyatlarına müdahale edilmez ise Ramazan'da et fiyatlarının 110 lirayı bulacağını söyledi.

Türkiye'nin et ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Afyonkarahisar ilinde, Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı et fiyatlarına yaptığı zam fiyatlarının kasaplardaki etiketleri de değiştireceği öngörülüyor. Başkan Yörük, Türkiye'nin gıda alanında son 10 yılda geriye gidildiğinin altını çizerek, erkek dana karkas kilogram kesim fiyatının 94 TL'ye kadar çıktığını belirtti.

Ramazan ayında et fiyatlarına hükümet tarafından bir müdahale gelmediği taktirde etin kilogram fiyatının 110 TL'ye kadar yükseleceği öngörülüyor.

A'dan Z'ye tüm ürünlere yapılan zamlardan nasibini alan kırmızı et de vatandaşın sofralarından eksilecek gibi görünüyor. Son olarak Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı yüzde 48 oranındaki zam sonrasında bir kilogram kıymanın kilosu 56 TL'den 83 TL'ye yükselmişti.

Hem vatandaşlar hem de kasaplar, et fiyatlarına müdahale edilmesini ve etin bir lüks olmaktan çıkarak her vatandaşın sofrasında bulunabilecek fiyat düzeyine getirilmesini talep ediyor. Vatandaşlar her ne kadar kırmızı et yerine beyaz ete yönelse de tavuk ve balık fiyatlarında yaşanan zamlar da vatandaşı çıkmaza sokuyor.

Gündem Haberleri