Ramazan Pidesi Fiyatları 2020 Yılında Kaç Lira Olacak? İşte Rekor Zam Beklentisi!

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayının olmazsa olmazı pide fiyatları merak edilmeye başlandı.

Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayının olmazsa olmazı pide fiyatları merak edilmeye başlandı. Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu mu, Ramazan pidesi kaç TL oldu, 2020 Ramazan pidesi fiyatları ne zaman açıklanacak, Ankara, İstanbul, İzmir de ramazan pidesi kaç liraya satılacak, Ramazan pidesine zam var mı? Soruların yanıtları haberimizde...

Ramazan ayının olmazsa olmazı Ramazan pidesi için 2020 yılında uygulanacak fiyatlar bekleniyor.



Bu sene korana virüs salgını nedeni ile yeni fiyatların açıklanmasında gecikme yaşandığını belirten İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Nadir Durmaz bekledikleri zam oranını da açıkladı.



RAMAZAN PİDESİ BU SENE KAÇ LİRAYA SATILACAK?



Hatırlanacağı üzere 2019 yılında Ramazan pidesi fiyatları büyük tartışmalar sonrasında kilogramı 8 lira 50 kuruş fiyatı ile satılmıştı.



Bu fiyat üzerinden İstanbul'da 350 gr. olarak üretilen Ramazan pidesi fiyatı 3 liraya, Ankara'da 300 gram olarak üretilen Ramazan pidesi ise 2,5 liradan tüketicilere sunulmuştu.



RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2020 YILINDA YÜZDE 25 İLA 30 ARASINDA ZAMLANABİLİR!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Nadir Durmaz bu sene Covid 19 korana virüsü hastalığı nedeni ile yaşanan gelişmelere bağlı olarak Ramazan Pidesi fiyatları için zam oranını açıklamakta gecikme yaşandığını belirterek ortalama olarak yüzde 25 ile 30 orasında bir yükseliş bekledilklerini dile getirdi.



Pidenin üretiminde kullanılan un, maya, su, işçilik ve doğalgaz gibi girdilerde yaşanan olağanüstü yükselişin bu zammı zorunlu hale getirdiğini belirten Durmaz söz konusu kesin oranın birkaç gün içinde ilan edilmesini beklediklerini dile getirdi.



Pide fiyatlarına yüzde 25 oranında zam gelmesi halinde;



İstanbul'da Ramazan pidesi fiyatları 3 liradan 75 kuruşluk zam ile 3,75 liraya,



Ankara'da Ramazan pidesi fiyatları 2,5 liradan 63 liralık zam ile 3.15 liraya yükselecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri