Ramazan Sofralarının Vazgeçilmezi Hurma Fiyatları Cep Yakıyor! Hurma Tezgahlarda Kaç TL?

Ramazan ayına günler kala, sofraların vazgeçilmezi hurmanın fiyatları arttı. Hurma bu yıl fiyatıyla masaları boş bırakacak.

Ramazan ayına sayılı günler kala, vatandaşlar ramazan alışverişine çıktı. Ramazanın simgelerinden biri olan hurma ise her iftarda sofraları süslemeye devam ediyor. Ancak bu yıl yaşanan gelişmelerden hurma da olumsuz etkilendi. Hurma fiyatları hem marketlerde hem de çarşılarda yüksek seviyelere ulaştı.

HURMA FİYATLARI BU YIL CEP YAKIYOR!

İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi hurmanın fiyatları bu yıl oldukça yüksek. Türüne ve kalitesine göre fiyat aralığı değişen hurmalar 25 TL'den başlayarak 300 TL'ye kadar yükselebiliyor. Hurma fiyatlarında 2021 yılına göre yüzde 35'lik bir zam yapıldığı gözlemleniyor. Eminönü esnafları, hurma ve kompostoluk çeşitlerle Ramazana hazır olduklarını belirtirken, eskiden hurmanın bu fiyatlarda olmadığını ancak yine de talep olduğunu aktardı. Hurma fiyatlarının 200 TL - 300 TL arasında değiştiği ve ilerleyen günlerde de indirim yaparak fiyatların geri çekileceği konuşuluyor.

Ramazanın yaklaşmasıyla beraber hurmaları tezgahlara dizdiklerini belirten esnaflar fiyat tarifelerini de verdi. Eminönü'nde İran hurması 25 TL, Kudüs hurması 100 TL, Medine hurması 85 TL, büyük Kudüs hurmalarını ise 160 TL'den satılıyor. 2021 yılında Kudüs hurmasını 65 TL'ye sattıklarını ancak yüzde 35 zam gelmesi nedeniyle şu an 100 TL'den satıldığını ifade ediliyor.

Hurma fiyatlarının Ramazan'ın ilk haftalarına kadar aynı yükselişle gitmesi ve sonrasında fiyatların kademeli olarak indirileceği düşünülüyor.

Gündem Haberleri