Reform Paketi EYT'li Sayısını Daha Da Yükseltebilir!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak merakla beklenen reform paketini açıkladı. Açıklanan paketin ardından EYT'lileri ilgilendiren çok sayıda soru işareti ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak merakla beklenen reform paketini açıkladı. Açıklanan paketin ardından EYT'lileri ilgilendiren çok sayıda soru işareti ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün Amerika'ya seyahat etmeden önce büyük bir merakla beklenen reform paketini açıkladı.



Reform Paketi farklı pek çok eleştiri alırken en büyük eleştiri EYT, BES ve Kıdem Tazminatı başlıklarına geldi.



Refor Paketi Kıdem Tazminatı İle Çalışanları ve EYT Bekleyenleri Nasıl Etkileyecek?



Seçimler öncesi gündeme gelen ancak çok tepki çekmesi sonrasında rafa kaldırılan kıdem tazminatı seçimlerin hemen ardından tekrar raftan indirildi.



Paketin açıklanmasının ardından Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal’da Murat Şahin’in sunduğu Halkın Ekonomisi programına katılarak çok sert eleştirilerde bulundu.



Açıklanan paketin kabul edilemez olduğunu belirten Civelek “Emeklilikte yaşa takılanların öncelik gündem maddesi, içinde bulundukları durum. Tercihlerini buna göre yapmaları da çok doğal. Bu kitle büyüme eğiliminde. Bunun talepleri karşılanmadığı için iktidara oy vermelerini beklemek zor. Bu oy kaymaları yaratarak iktidarı daha zayıflatabilir.



Bugün programda içi doldurulmadan sosyal güvenlik sisteminde de bir reformdan bahsedildi. Bu nasıl olacak? Emeklilikte yaşa takılanlar, bu işe dahil edilecek mi? Bilmiyoruz. Sadece bir küçük cümle. Neyle beraber? Bireysel emeklilik, ikinci demeklilik diye, tamamlayıcı emeklilik tanımını kullandılar.



Kıdem tazminatlarına göz koydular. Sosyal güvenlik sisteminin açıklarını azaltmak, emekli sayısını azaltma, emekli maaşı alanların satın alma gücünü indirmeye şekillenirse o zaman yaşa takılanların sayısı daha hızlı artmaya başlayabilir'' diyerek yeni pakete yönelik eleştirilerini açıkladı ve uyarılarda bulundu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri