Rektör Atamaları 2021 Devam Ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 11 Üniversiteye Rektör Ataması Kararnamesi

6 Şubat 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Atama Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni rektör atamaları yapıldı.

6 Şubat 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Atama Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni rektör atamaları yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak atanan Melih Bulu için tartışmalar devam ederken 11 üniversiteye daha rektör ataması yapıldı. Rektör atanan üniversiteler hangileri, hangi üniversitelere rektör ataması yapıldı, yeni rektör olarak atanan isimler kimler?

Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2021/101, 102) 6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Atama Kararnamesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikakalar Kurulu Üyeliğine Prof. Aygün Attar atanırken ayrıca 11 üniversiteye de rektör ataması yapıldı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ REKTÖR ATAMALARI! HANGİ ÜNİVERSİTELERE REKTÖR ATAMASI YAPILDI?



Resmi Gazete'de yayımlanan ve bugün itibari ile yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar kapsamında tam 11 üniversite için rektör ataması gerçekleştirildi. Yapılan rektör atamalarının Boğaziçi Üniversitesi rektör atama kararı sonrasında yaşanan gergin dönem üzerine gelmesi dikkat çekti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında rektör olarak atanan isimler ve atama yapıldığı üniversiteler ise şu şekilde sıralandı;





Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Mehmet Biber Ardahan Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. İdris Demir Batman Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Gümüşhane Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Ömer Pakiş Hakkari Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Namık Ak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Bülent Şengörür Kırklareli Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü



Prof. Dr. Turgay Uzun Osmaniye Korkutata Üniversitesi Rektörü



Atama kararnamesinin yanı sıra 6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile 26 yeni fakülte ve enstitü de kuruldu. Aynı Cumhurbaşkanı kararı içerisinde yer alan maddeye göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Suriye'de (Çobanbey/Halep) Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da kurulmasına karar verildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri