Renkli Kodlarla Alarm Verildi! Kar Bu Defa Balkanlardan Geliyor Meteorolojiden 50'den Fazla Şehre Özel Uyarı

Türkiye, Balkanlardan gelecek yeni bir soğuk havanın etkisi altına girecek. Yeni soğuk hava etkisiyle kar yağışları da geri dönecek. Meteoroloji 55 şehre sarı ve turuncu kod uyarısı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahmin raporunda toplam 55 şehri kapsayan bir uyarıda bulundu. İçerisinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın olduğu toplam 50'den fazla şehir için kar yağışı ile soğuk hava uyarısı yapıldı. Hava tahmin raporundan sonra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'da kent için tedbir uyarısında bulundu.

METEOROLOJİDEN KAR UYARISI SARI TURUNCU KODLAR VERİLDİ

Meteorolojinin hava tahmin raporuna göre; Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava Türkiye'yi etkisi altına alacak. Soğuk havanın özellikle Marmara Bölgesi, Kuzey Ege bölgelerinde etkili olacak. Çarşamba gününe kadar devam edecek soğuk hava dalgası batı Karadeniz Bölgesinde de etkili olacak.

İşte Yayımlanan O Harita

Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi'nin büyük kısmı için turuncu kod alarmı verilirken İç Anadolu, Ege ve Akdenir Bölgesinde kalan şehirlerin çoğunda ve Karadeniz'in alt kısımlarında sarı kod uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

İŞTE SARI VE TURUNCU KOD UYARISI YAPILAN O ŞEHİRLER

Meteroloji Genel Müdürlüğünün sarı ve turuncu kod uyarısı yapmış olduğu 55 şehrin listesinde Ankara, İstanbul ve İzmir yer aldı.

Bu şehirlerin dışında kalan 52 şehirlik listede ise "Adana, Kastamonu, Antalya, Aydın, Bilecik, Ordu, Çanakkale, Çorum, Edirne, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Kayseri, Kırşehir, Trabzon, Konya, Manisa, Niğde, Rize, Samsun, Tokat, Uşak, Burdur, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Yalova, Düzce, Artvin, Balıkesir, Bolu, Karabük, Çankırı, Denizli, Giresun, Bartın, Kırklareli, Mersin, Sivas, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Amasya, Nevşehir, Sakarya, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Yozgat, Aksaray, Bursa, Karaman, Isparta," illeri yer aldı.

VATANDAŞLARA UYARISI

Hava sıcaklıkları ve yaşanabilecek olumsuzluklar hakkında yapılan tedbir açıklamasında vatandaşların sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve kar yağışına karşı tedbirli olmaları istendi. Bir diğer uyarısı ise ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar oldu.

Gündem Haberleri