Resmi Açıklama Geldi: Bugün Cuma Namazı Var Mı, Kılınacak Mı, Yasaklandı Mı, 17 Günlük Tam Kapanmada Camiler Açık Mı?

Koronavirüs salgını nedeni ile 17 günlük tam kapanma kararı alınırken Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Süreçte bugün Cuma namazı kılınacak mı sorusuna yanıt aranırken beklenen açıklama İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildi. Bugün camiler açık mı, kapalı mı, Cuma namazı kılınacak mı, tam kapanmada cuma namazı kılmak serbest mi, yasak mı?

Türkiye koronavirüs salgını ile mücadele için 17 günlük tam kapanma dönemine geçiş yaparken yasağın ilk gününün Cuma gününe denk gelmesi ile beraber bugün Cuma namazı kılınacak mı sorusuna da yanıt aranmaya başlanmıştı. Konu hakkında beklenen açıklama İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapıldı.

BUGÜN CAMİLER AÇIK MI, KAPALI MI, CUMA NAMAZI KILINACAK MI, YASAKLANDI MI?

Konu hakkında ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Bakan Süleyman Soylu vatandaşların ikametlerine en yakın camiye giderek Cuma namazı kılabileceklerini duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise konu hakkında yapmış olduğu açıklama ile kapanma günlerinde cemaat ile camilerde namaz kılınabileceğini belirterek "Kapanma günleri bundan önce de oldu. Camilerimiz açık. Teravih namazı hariç cuma ve vakit namazlarımız kılınıyor. Şu bir yıldır defalarca sokağa çıkma kısıtlamaları yaşadık.

Şimdi 17 gün sürecek bir tam kapanma yaşıyoruz. Ne olur milletimiz, bu fedakarlığı madem yapıyoruz, çok titiz davranalım, dikkat edelim. Mesafeye, tedbirlere, maskeye, mesafeye, temizliğe ve diğer tedbirlere riayet edelim. Bütün kardeşlerimize buradan tavsiye ediyorum, rica ediyorum. Bu hastalıktan bir an önce kurtulalım inşallah" diyerek camilerin açık olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamalar kapsamında 17 günlük tam kapanma döneminde de vatandaşların kendi ikametlerine en yakın camilerde cemaatle maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak namaz kılabilecekleri ilan edildi.

Gündem Haberleri