Resmi Gazete Atama Kararları! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Varlık Fonu, Rekabet Kurulu Görevden Alma Ve Yeni Atamalar

27 Mayıs 2021 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı. Bu kararlara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kuruluna ve Rekabet Kurulu Üyeliğine atamalar gerçekleşti.

Resmi Gazete'nin 27 Mayıs 2021 tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdeoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları yayımlandı. Bu kararlara göre 3 üst düzey bürokrasi makamına atama gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımlığı, Türkiye Varlık Fonu Yönetim kurulu Üyeliği ve Rekabet Kurulu Üyeliği görevlerine atamalar yapıldı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI BAKAN YARDIMCILIĞINA ATAMA

Cumhurbaşkanı Reecep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararına göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine Adnan Ertem atandı. Adnan Ertem'in atandığı Bakan Yardımcılığı pozisyonu boş bulunuyordu. Bir süre önce yeniden oluşturulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı kurmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iki bakanlığa ayrılmış ve Aile kısmı ile Çalışma kısmı birbirlerinden ayrılmıştı.

VARLIK FONU'NA YENİ ATAMA

Bugün yapılan bir başka atamaya göre de Türkiyer Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aydın'ın görevden alındığı bildirildi. Hüseyin Aydın'ın görevden alınması ile boşalan Türkiyer Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Alpaslan Çakar atandı.

REKABET KURULU İÇİN YENİ GÖREVLENDİRME

Rekabet Kurulu Üyeliği makanına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atama yapıldı. Bu görev için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cengiz Çolak'ı uygun gördüğü ve kendisini Rekabet Kurulu Üyeliği'ne atadığı bildirildi.

HAKİM VE SAVCI ATAMALARI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına da yer verildi. Buna göre Türkiye'nin 81 ilinde toplam 3.070 hakim ve savcının görevleri ve görev yerleri değiştirildi. Adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcılarının 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince atamaları yapıldı.

HSK ÜYELERİ SEÇİMİ

Öte yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliğine yapılan seçimlerle Halil Koç, Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu ve Ömer Faruk Yıldırım'ın seçildikleri bildirildi. Bu isimlerin belirlenmesi için TBMM'de seçim yapılmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan tüm atama kararlarının yürürlüğe girdiği bildirildi. Yeni görevlendirilen kişiler bugünden itibaren yeni görevlerine başlayabilecekler.

Gündem Haberleri