Resmi Gazete Kararı Bekleniyor! Yeni Maliye Bakanı Kim Olacak, Ne Zaman Açıklanacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı makamının boşalmasının ardından bu göreve kimin getirileceğine ilişkin kulis iddiaları konuşulmaya başlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı makamının boşalmasının ardından bu göreve kimin getirileceğine ilişkin kulis iddiaları konuşulmaya başlandı. Peki Maliye Bakanlığı görevine kim getirilecek? Yeni karar Resmi Gazete'den mi duyurulacak? Konuya dair son gelişmeler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berat Albayrak'ın İstifasını kabul etmesinin ardından yeni bakanın kim olacağı merak konusu oldu.



Çeşitli kulis iddiaları basında yer alırken bazı adayların ismi ön plana çıkıyor. Maliye Bakanlığı göreviyle ilgili merak edilen bir diğer nokta da yeni bakanın ne zaman açıklanacağı.



YENİ HAZİNE VE MALİYE BAKANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?



Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi için ismi geçen en dikkat çeken isimlerin başında Nurettin Canikli yer alıyor.



Basında yer alan bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atanan Naci Ağbal ve Nurettin Canikli'yle biraraya geldiği iddia edildi. Bu iddialar kapsamında Berat Albayrak'ın bıraktığı göreve Nurettin Canikli'nin gelebileceği bildirildi.



Bir diğer ise İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali olmuştu. Ancak Adnan Bali bu iddiaları yapmış olduğu bir açıklama ile yalanlamıştı.



RESMİ GAZETE KARARI YAYIMLANDI.! Yeni Maliye Bakanı Belli Oldu Tıklayın



Karar Ne Zaman Açıklanacak?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesine ilişkin düzenleme Resmi Gazete ile duyurulacak. Kararın ise en kısa sürede ilan edilmesi bekleniyor. Uzmanlar değerlendirmelerinde sürecin çok uzun sürmeyeceğini bir iki gün içinde açıklanacağını değerlendiriyorlar.



Emlak365.com


Gündem Haberleri