Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayımlandı o tarihte 3 büyük şehirde ulaşım ücretsiz bedava olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile 27 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar ile 3 büyükşehirde ulaşımın o tarihte bedava olacağı ilan edildi! 29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi?

27 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 6296) kapsamında 3 ilde ulaşımın ücretsiz olacağı ilan edildi. 

Bu sene 99. yıl dönümü kutlanacak olan Cumhuriyet'in kuruluşu ve Cumhuriyet Bayramı için tüm ülkede büyük bir coşku ile çeşitli programlar organize edilirken konu hakkında Resmi Gazete ile beklenen karar açıklandı. Açıklanan karar kapsamında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin ücretsiz olacağı ilan edildi. 

29 EKİM'DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ, METRO BEDAVA MI?

Evet, 27 Ekim 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinin ücretsiz olacağı açıklandı.

Açıklanan karar ile toplu taşımada belirtilen seferleri kullanan kişiler 29 Ekim 2022 Cumartesi 00:00 ile 24:00 arasında Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinden ücretsiz faydalanacak.

Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile toplu taşıma ücretsiz olacağı için bu 3 şehirde bir günlükte olsa toplu taşıma ücretsiz yani bedava olacak. 

Gündem Haberleri