Resmi Gazete'de liste yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maliye Bakanlığına 90 kişilik atama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bazı atamalar gerçekleştirildi. Yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’nin 25 Şubat 2023 tarihli sayısı yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları içerisinde bir de Atama Kararı yer aldı. Bu atama kararı ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 90 atama gerçekleştirildi.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atama kararında, “Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Müfettişliklerine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren ekli listede yer alan Vergi Müfettiş yardımcıları 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereği atanmıştır.” denildi.

90 VERGİ MÜFETTİŞİNİN ATAMASI YAPILDI

Atama kararında ekli listede ise 90 kişinin ismi yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi Müfettişi Yardımcısı olarak çalışan ve yapılan sınavda başarılı olan kamu görevlilerinin Vergi Müfettişi olarak atamaları gerçekleştirildi. Bu kişilerin kadroların yükselme meydana gelirken yayınlanan karar ile beraber yeni görevleri de başlamış oldu. Vergi Müfettişi olarak istihdam edilecek olan bu kamu görevlilerinin pozisyonları yükseltildi.

YENİ ATAMALAR YAPILMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla yapılan atamalar bugün sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sınırlı kaldı. Başka herhangi bir bakanlık hakkında atama kararı verilmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile kamu kurum ve kuruluşlarında ilerleyen günlerde yine önemli atamaların yapılması bekleniyor. Özellikle deprem bölgesinde kamu hizmetlerinin çok daha etkin yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni atamalar yapabileceği iddia ediliyor. 

Gündem Haberleri