12 Ocak 2022 Çarşamba tarihli 31717 Sayılı Resmi Gazete'de Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği (Sıra No:2) yayımlandı.
Tebliğ ile 2022 yılında öğle yemeği servisinden yararlanacak olan memurlardan ve sözleşmeli personellerden alınacak asgari yemek bedelleri belirlendi.
MEMURLARIN YENİ YEMEK ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir ili için üçte ikisini, diğer iller için ise yüzde 50'sini aşmamak kaydıyla kurum bütçelerine verilen ödeneklerle karşılanacak.
Buna göre 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak ve 14 Ocak 2023'e kadar sürecek yeni tarifede, öğle yemeği servisinden yararlanacak memurlardan günlük 2,07 TL ile 8,44 TL arasında ücret tahsil edilecek.
Sözleşmeli personellerde maaşlarına göre günlük 2,52 TL ile 10,09 TL arasında öğle yemeği parası ödeyecek. Devlet memurlarına ve sözleşmeli personellere uygulanacak yeni yemek ücretleri tarifesi 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak.
YENİ TARİFE 15 OCAK'TA BAŞLAYACAK
Yeni tarifeye göre 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren devlet memurları ve sözleşmeli personellerden tahsil edilecek ücretler şu şekilde oldu:
Devlet memurlarından;
Ek göstergesiz görevlerde bulunanlardan: 2,07 TL
1100'e kadar (1100 dahil) ek göstergeli görevlerde bulunanlardan: 3,52 TL
2200'e kadar (2200 dahil) ek göstergeli görevlerde bulunanlardan: 4,37 TL
3600'e kadar (3600 dahil) ek göstergeli görevlerde bulunanlardan: 5,66 TL
4800'e kadar (4800 dail) ek göstergeli görevlerde bulunanlardan: 7,54 TL
4800'deb daha yüksek ek göstergeli görevlerde bulunanlardan: 8,44 TL ücret tahsil edilecek.
Sözleşmeli personellerden;
Aylık brüt sözleşme ücretleri 5 bin 245 TL'ye kadar (5.245 dahil): 2,52 TL
Aylık brüt sözleşme ücretleri 8 bin 850 TL'ye kadar (8.850 TL dahil): 4,37 TL
Aylık brüt sözleşme ücretleri 12 bin 225 TL'ye kadar (12.225 TL dahil): 7,93 TL
Aylık brüt ücretleri 12 bin 225 TL üzerinde olanlardan 10,09 TL ücret tahsil edilecek.
Kuurluşlar, personelin kadro ya da pozisyon unvanını, hizmetlerinin özelliğini, yemek maliyetlerinive yemek servisinin farklı mahallerde daha iyi şartlarda sunulması gibi hususları dikkate alarak belirlenen miktarların üzerinde yemek bedeli tespit edebilecek.