Resmi Televizyon Kanalı Duyurdu! 8'den Fazla Çocuğu Olanlara Ev Verilecek

Basında yer alan bilgilere göre 8'den fazla çocuğu olanlara devlet tarafından ev verileceği duyuruldu. Haberin ayrıntıları haberimizde.

Dünya Kadınlar Gününe az bir süre kala çok farklı bir kampanya haberi duyuruldu. Yabancı basında yer alan habere göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gubanguli Berdimuhamedov, çok çocuklu aileler için bir kararname imzaladı.

8 VE ÜZERİ ÇOCUĞU OLANLARA EV VERİLECEK

Türkmenistan basınından yansıyan haberler doğrultusunda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Türkmenistan'a 8 ve üzeri çocuğu olan ailelere ev verileceği belirtildi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov çok çocuklu ailelere ' anne sevgisi ' unvanı verilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.

Buna göre Berdimuhamedov'un kararı çerçevesinde yurt genelinde 8 ve 8'den fazla çocuğu bulunan ailelere ev verilmesi kararlaştırıldı. Dünya Kadınlar Gününe özel yapılan bu jest sonrasında kadınlar gününün büyük kutlamalarla gerçekleştirilmesi talimatı da verildi.

Türkmenistan resmi televizyon kanalında yayınlanan haber ile ülkede büyük bir ilke imza atılarak çok çocuklu ailelere ekonomik açıdan destek veriliyor. Çok çocuğu olan ailelerin nüfusa katkı sağlaması ve annelerinin büyük bir yükümlülük altında olması nedeniyle böyle bir jest yapıldı.

Sosyal medyada haberi gören Türk vatandaşları ise ' keşke Türkiye'de de böyle bir şey yapılsa ' yorumlarında bulundu.

Gündem Haberleri