Restoran ve Kafeler İçin Geri Sayım Başladı! O Önlemler Alınarak Açılacaklar!

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır açık duruma olmayan restoran ve işletmelerin ne zaman açılacağı merak konusu haline gelmişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır açık duruma olmayan restoran ve işletmelerin ne zaman açılacağı merak konusu haline gelmişti. Bunun üzerine geri sayımın başladığı ve gerekli önlemlerin alınması halinde açılmalarının an meselesi olduğu ifade edildi.

Hayatın normalleşmeye başlaması ile birlikte yeniden hayatın eski düzene dönmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu süreç içerisinde Turizm Restoran Yatırımcılar ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer tarafından yapılan açıklamalar sonrasında restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı merak konusu olmuştu. Bunun üzerine yakın zaman içerisinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyum sağlayarak yakın zamanda açılacağının sinyallerini verdi.



Salgın sonrası bu dönem içerisinde özellikle yerel bölgelerde ve küçük turizm bölgelerinde salgın sonrasında büyük bir hareketliliğin yaşanması bekleniyor. Restoranların bu süreçte uzun zamandır kapalı kaldıkları biliniyordu. Bunun üzerine ne zaman açılacağı merak konusu haline gelmişti. Pek çok restoranın bu süreçte zor bir dönemden geçtiği belirlenmişti.



Restoranlar İçin Geri Sayım Başladı



Demirer değerlendirmelerinde ‘Restoran ve diğer işletmeler için sıkıntılı bir açılma sürecinin başlayacağını biliyoruz. 15 Haziran tarihine kadar açılacağını düşünüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanacak yeni bir genelge ile birlikte açılmayı planlıyoruz. Ancak bu açılma birden eskisi gibi olmayacak. İnsan sağlığı düşünülerek çeşitli kriterler eşliğinde yapılacak’ dedi.



Sürecin doğru bir şekilde atlatılması için bilinçli tüketiciler ve işletmelere ihtiyaç duyulduğunun altı bir kez daha çizildi. Bunun üzerine yeni sürecin gastronomi sektörü içinde yeni bir tren haline gelebileceği ifade ediliyor.



emlak365.com



Gündem Haberleri