Restoran ve Kafelerin Açılması İçin Geri Sayım Başladı! Açılış Tarihi Ne Zaman? Yeni Dönemde Nasıl Önlemler Alınacak?

Koronavirüs salgını ile birlikte yaklaşık 3 aydır kapalı olan restoran ve kafeler ne zaman açılacak? Yeni dönemde alınan önlemler neler olacak? İşte sorularınızın yanıtları.

Koronavirüs salgını ile birlikte yaklaşık 3 aydır kapalı olan restoran ve kafeler ne zaman açılacak? Yeni dönemde alınan önlemler neler olacak? İşte sorularınızın yanıtları...

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümet tarafından atılan ve aynı zamanda desteklenen normalleşme adımlarında şimdiye kadar pek çok sektörde normale dönüş için çalışmalar başladı. Arka arkaya gelen normalleşme kararları ile birlikte şimdilerde restoran ve kafelerin ne zaman açılacağı da merak konusu haline geldi. Bunun için son günlerde pek çok işletmenin bir hareketlilik içine girdiği ve hazırlıklara başladığı görüldü.



Henüz hükümet tarafından restoran ve kafelerin açılış tarihine dair net bir açıklama yapılmadı. Ancak sürecin yakın zamanda başlatılması bekleniyor. Yapılan değerlendirmeler ve tahminler ışığında kontrollü olarak ve gerekli tüm önlemlerin alınması halinde Türkiye’de bulunan restoranların 8 ile 15 Haziran tarihleri arasında açılması bekleniyor.



Mobil Menü Sistemine Geçilecek



Yapılan incelemelerde restoran sektöründe toplam 2.5 milyon kişinin çalıştığı belirlendi. 110 bin kafe ve restoranın bulunduğu ifade ediliyor.



Daha önce açıklama yapan Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer tarafından yapılan açıklamalarda en geç 15 Haziran tarihinde restoranların açılmasının planlandığı açıklandı. Bu süreçte üyelerin büyük bir çoğunluğunun da açılış için harekete geçeceği belirlendi.



Ancak ilk etapta büyük bir iş hacmininin beklenmemesi gerektiği ifade edildi.



Hangi Önlemler Alınacak?



Yeni döneme hazırlık için her işletmenin kendi içerisinde farklı hazırlıklarının olduğu belirlendi. Özellikle mobil menü dönemine geçilmesi için pek çok işletmenin adım attığı ve çalışmalara başladığı öğrenildi. Bu sürecin ilerleyen dönemlerde daha yaygın hale gelmesi bekleniyor.



Restoranlarda 1.5 metre kuralına dikkat edilecek. Masada herkes tarafından araç ve gereçler yerine tek kullanımlık olmasına dikkat edilecek. Hijyen kuralları atlanmayacak ve restoran görevlilerin maske ve eldiven kullanması zorunlu hale gelecek.


Gündem Haberleri