Reuters'ten Şok İddia: Korona Virüs Nedeniyle Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı İle 65 Yaş Üstü Yasakları Yine Mi Geliyor?

Son dönemde korona virüs vaka sayısı büyük bir hızla artmaya devam ederken konu hakkında Reuters tarafından şok bir iddia ortaya atıldı.

Son dönemde korona virüs vaka sayısı büyük bir hızla artmaya devam ederken konu hakkında Reuters tarafından şok bir iddia ortaya atıldı. Uzun süredir gündemde olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı kararı hakkında ortaya atılan iddia haberimizde...

Türkiye'de son dönemde büyük bir hızla artan korona virüs yeni vaka sayısı nedeniyle alınabilecek yeni tedbir kararları gündeme gelmişti.



Konu hakkında bugün son dakika haberi hazırlayan Reuters şok bir bir iddiaya imza attı. Özellikle de vatandaşların yakından takip ettikleri hafta sonu sokağa çıkma yasağı hakkında bir son dakika açıklaması geldi.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI



Korona virüs vaka sayısının son dönemde hızla artması gözleri alınacak olan yeni tedbirlere çevirmişti. Reuters haber ajansı tarafında yapılan haberde Türkiye'de tanı konulan vaka sayısının açıklanan sayının 5 katı olduğu iddia edilirken yeni yasak kararlarının gündemde olduğu iddia edildi.



Reuters ismini paylaşmadığı bir Türk yetkiliye dayandırmış olduğu haberinde "Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir" diyerek vatandaşın beklediği haberi duyurmuş oldu. Okulların kademeli olarak açıldığını hatırlatan yetkili bu karar sonrasında yeni vaka sayısının takip edileceğini, yaşanan değişikliğe göre ise yeni yol haritasının belirleneceğini söyledi.



Reuters'e açıklamada bulunan yetkili "Vaka sayısının, hasta olan sayısından 5 kat daha fazla olduğu görülüyor. Eğer bu trend devam ederse bazı önlemler alınacaktır. Gündemimizdeki yasaklar, lokanta ve restoranların bazı saatlerde kapanması, gençler ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşların belli saatlerde sokağa çıkması ve son adım olarak da hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının getirilmesi var. Bazı adımları atmak için çok uzun süre beklemeyeceğiz" diyerek son durumu paylaştı.



Alınacak tüm önlemler il bazında olacak ve Türkiye geneli bir sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanmayacak. Vaka sayısı yüksek olan illerde kısıtlamalara gidilecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri