Risk Haritası Kırmızıya Boyandı! Ramazan'da 3 Hafta Tam Kapanma Düşünülüyor İddiası

Artan koronavirüs vakaları kapsamında Türkiye'nin Ramazan Ayında tam kapanma içerisinde olabileceği iddia edildi. İşte Gazeteci Tolga Şardan'ın o iddiası.

Koronavirüs salgınında vaka sayıları yeniden çok yüksek seviyelere çıkmaya başladı. Vaka sayılarının artmasının ardından yerel yönetimlerin kapanma kararları alabileceği iddia edilirken bir başka iddiada da tüm Türkiye için geldi. Ramazan ayına ilişkin o iddialara dair detaylar.

RAMAZAN AYINDA 3 HAFTALIK KAPANMA MI OLACAK?

Gazeteci Tolga Şardan, T24'de yer alan yazısında yeni salgın tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şardan hükümetin önümüzdeki dönemde tam kapanma düşündüğünü ifade ederek süre olarak 2 yada 3 hafta düşünüldüğünü söyledi. Tam kapanma için 13 Nisan tarihini işaret eden ünlü gazeteci, Ramazan ayına denk gelen bu dönemde 2 veya 3 haftalık bir tama kapanmanın kulislerle konuşulduğunu iddia etti.

Risk Haritasında Durum Kötüye Gidiyor

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkte olan risk haritasının her geçen daha kötüye gitmesi nedeniyle bu kararın alınabileceği ifade edildi.

Koronavirüs salgınları kapsamında uygulanan yasaklar nedeniyle çok sayıda çalışanın işinden olması, günlük yevmiye ile çalışanların ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılar çekmesi nedeniyle normalleşme adımları atılmıştı. Ancak risk haritasında şehirlerin durumlarının daha da kötüye gitmesi nedeniyle bu kararın alındığı ifade ediliyor.

SINAVLARIN MAYIS AYINA ERTELENDİĞİNİ HATIRLATTI

Gazeteci Tolga Şardan yapmış olduğu açıklamasında ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın lise sınavlarının ertelenmesi kararını hatırlattı. Bu durumu tam kapanma iddialarına bağdaştıran Şardan yazısında "Bu durumu dolaylı destekleyen gelişme Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze sınavların 3 Mayıs'a ertelendiğini açıkladı. Sınavların ertelendiği tarih Ramazan'ın başlamasından üç hafta sonrasına denk geliyor." ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri