Rize Afet Bölgesi İlan Edildi! Afet Bölgesi Ne Demek, İlan Edilirse Ne Olur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu, Rize Afet Bölgesi ilan edildi. Peki, afet bölgesi ne demek, afet bölgesi ilan edilince ne olur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile Rize'nin afet bölgesi ilan edildiği duyuruldu. Bugünkü programını Erzurum ziyaretine ayıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel felaketinin vurduğu Rize için bölgenin afet bölgesi olarak ilan edileceğini duyurdu.

RİZE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ Mİ?

AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrasında daha sonra Erzurum'da yapılan toplu açılış törenine katıldı.

Erzurum Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Canlı Hayvan Pazarı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin toplu açılış töreni kapsamınad konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Oraların afet bölgesi ilan edilmesi hususunda kendilerine bu haberi verelim dedik. O bölgeler afet bölgesi olacak. İlk kabine toplantısında bunu teminat altına alacağız" diyerek bir sonraki kabine toplantısı ile Rize'nin afet bölgesi ilan edileceğini duyurdu.

AFET BÖLGESİ NE DEMEK?

Aşırı yağmur, sel, deprem, yangın ve toprak kayması gibi doğal afetler nedeni ile oluşan olumsuz sonuçlar için afet bölgelerine yönelik olarak alınan tedbir kararıdır. Ulaşım, sağlık, barınma ve yiyecek ihtiyacının kısıtlı olduğu alt yapı ve üst yapı sistemlerinin tamamen veya kısmen kesildiği bölgelerde bu ihtiyaçları sorunlar giderilene kadar devlet karşılamaktadır.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİNCE NE OLUR, AVANTAJLARI NELER, KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK Mİ?

Bir bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi oluşan afetten zarar gören kişiler için büyük önem taşımaktadır. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde sağlık hizmetleri devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır.

Söz konusu bölgede yaşanan tahribatın giderilmesi için ordu birlikleri başta olmak üzere tüm kamu görevlileri acil kodu ile görevlendirilmekte, vatandaşın mağduriyeti giderilmektedir. Süreçte oluşan maddi zararlar nedeni ile devlet zararı olan kişilere ödeme yapmakta, bu sayede vatandaşın mali sorunları kısıtlı da olsa desteklenmektedir.

Yine bu bölgede yaşayan kişilerin yemek, barınma ve giysi gibi temel ihtiyaçları devletin kendisi tarafından karşılanmaktadır. Afet bölgesi kararı Bakanlar Kurulu tarafından verilmekte olup bölgede oluşan hasarın boyutu ile alt yapı ve üst yapı sorunları ile hasarlara göre bu karar alınmakta olup Rize'nin afet bölgesi ilan edileceği duyuruldu.

Gündem Haberleri