Roman Abramoviç'in 164 metre uzunluğundaki lüks yatı Eclipse'ye tankerlerle yakıt taşındı!

Böylesi görülmedi, tam 164 metre uzunluğunda 22 metre genişliğinde! Lüks yat Eclipse Aliağa’dan tankerlerle yakıt taşındı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde demir atmış olan Rus iş insanı Roman Abramoviç’e ait olduğu bilinen ultra lüks yat ‘Eclipse’, şimdilerde herkesin ilgi odağı haline gelmeye başladı.

Türkiye’nin batı kıyılarına sık sık demir atan misafir yatlarına bir yenisi daha eklendi. Bir süredir Güney Ege kıyılarında konumlanmış olan ‘Eclipse’ hem bölgenin yerli halkının hem de bölgeyi ziyarette bulunan turistlerin dikkatini çekmeye başladı. Oldukça görkemli olan Eclipse yatına yapılan yakıt ikmali ise tüm bölgenin dikkatini çeken bir başka detay oldu.

Rusya’nın en zengin iş insanlarından biri olan Roman Abramoviç, Türkiye’ye geldi. Görkemli yatı ile Güney Ege kıyılarına demir atan Roman Abramoviç’in yatına yakıt ikmali yapıldı. İzmir Aliağa’dan gelen tankerler ile yapılan yakıt ikmali görüntülü çevredeki vatandaşlar tarafından kayda alındı. Öte yandan yatın bulunduğu konuma iki yeni yatın daha yanaşmış olduğu dikkatlerden kaçmadı.

ROMAN ABRAMOVİÇ’İN YATI 164 METRE UZUNLUĞUNDA

Bölge halkının ve bölgeye gelen turistlerin dikkatini çeken Eclipse isimli yat, görkemli görüntüsü ile kendisini izleyenleri büyüledi. 164 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen Eclipse yatın genişliğinin 22 metre olduğu bilgisine ulaşıldı. Tam 6 katlı olan yatın ilçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Cruise Port Limanının büyük iskelesine yanaştırıldığı yetkililerce açıklandı.

Limanda yürüyüş yapan turistlerden bölge halkına kadar herkesin dikkatini çeken görkemli yatın görüntüleri pek çok vatandaş tarafından kaydedildi. Öte yandan yakıt ikmali yapıldığı öğrenilen Eclipse’e İzmir Aliağa’dan milyon litrelik yakıt satışı gerçekleştirildi.

ECLİPSE 1 MİLYON 170 BİN LİTRE YAKIT ALDI

İzmir Aliağa’dan getirilen yaklaşık 30 tankerden 1 milyon 170 bin litre ÖTV ve KDV'li akaryakıt ikmali yapılan Eclipse’nin iki sonra limandan ayrılacağı öğrenildi. Yakıt ikmali için milyonlarca TL ödeyen Roman Abramoviç, tam 27 milyon 255 bin TL’lik yakıt aldı.

Öte yandan bölgedeki diğer yatlar da Eclipse gibi dikkat çekmeye başladı. Malta bayraklı 68 metre uzunluğundaki "The Ragnar" adlı yat Marmaris’e demir atmışken; 86 metre uzunluğundaki Malezya bayraklı mega yat "Pacific X" ise demirlerini Marmaris Cruise Port Limanı'nın küçük iskelesine doğru attı.

Gündem Haberleri