Rozetini Meral Akşener taktı! İYİ Parti'ye geçen Kürşad Zorlu kimdir, nereli, hangi parti üyesiydi?

İYİ Parti grup toplantısı ile Meral Akşener tarafından rozeti takılan Prof. Dr. Kürşad Zorlu'nun kim olduğu hakkında araştırmalar başladı. Kürşad Zorlu kimdir, hangi partideydi, hangi partiden geçti, nereli, kaç yaşında, hangi üniversite mezunu, MHP'li miydi?

Meral Akşener tarafından bugün yapılan meclis toplantısı sonrasında rozeti takılarak İYİ Parti'ye katılma kararı alan Prof. Dr. Kürşad Zorlu merak konusu oldu. Rozetini taktıktan sonra İYİ Partili olarak ilk açıklamasını da yapan Kürşad Zorlu artık siyaset hayatına İYİ Parti saflarında devam edecek. 

Son dönemde hakkında Zafer Partisi'ne katılacağı yönünde iddialar çıkan Zorlu bu teklifi reddederek siyaset hayatını İYİ Parti saflarında devam etme kararı aldı. Zorlu rozetini taktıktan sonra yaptığı açıklamasında "Demografik geleceğimizi bir kırmızı çizgi olarak kabul ediyorum. Sığınmacı sorununa bu çatı altında hep birlikte son verileceğine yürekten inanıyorum." diyerek ilk siyasi mesajını da vermiş oldu. 

İYİ PARTİ'YE KATILAN PROF. DR. KÜRŞAD ZORLU KİMDİR, NERELİ?

1977 yılında Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya gelen Kürşat Zorlu, akademisyen, gazeteci, yazar ve Prof. Dr. unvanlarına sahip bulunuyor. İlk, orta okul ve lise öğrenimlerini Yozgat'ta tamamlayan Zorlu üniversite eğitimini ise 1998 yılında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. Sonrasında aynı branşta yüksek lisans eğitimini tamamlayan Zorlu 2009 senesinde "Örgütlerin Demokratik Yönetim Sürecinde Karşılaştığı Sorunlar ve Bir Uygulama" tezinin tamamlayarak doktora derecesini aldı. 

Akademik kariyerine başlamadan önce devletin farklı kadrolarında yer aldı ve Sağlık Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşaviri olarak ilk görevine başladı. Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı görevini de üstlenen Prof. Dr. Kürşad Zorlu son olarak siyaset hayatına İYİ Parti ile devam etme kararı alarak bu partiye katıldı. 

Gündem Haberleri