Rus Oligarklar İçin İngiltere'den Flaş Karar! İngiliz Hükümeti Oligarkların Malvarlığını Dondurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaş Rus Oligarklara pahalıya patladı. Rus oligarkların yatları ve jetleri başta olmak üzere kademe kademe tüm malvarlıklarına el konulmaya devam ediliyor.

Rus oligarklar savaşın bedelini ödemeye devam ediyor. Özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkede Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş nedeni ile ağır yaptırım kararları alınmaya devam edilirken bu kararlar kapsamında Rus oligarklar da hedef haline gelmişti.

İngiltere Ukrayna savaşının başladığı tarihten bu yana en agresif yaptırım kararlarını açıklayan ülkeler arasında yer alırken İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni yazılı açıklama ile Rus oligark Roman Abramovich'e yakın 2 Rus oligark Eugene Tenenbaum ve David Davidovich'in mal varlığını dondurduğunu ilan etti.

RUS OLİGARKLAR SAVAŞ KABUSU YAŞIYOR: İNGİLTERE MALVARLIKLARINI DONDURMA KARARI ALDI!

İngiliz hükümeti yeni yaptırım kararlarını açıklarken Şubat ayında başlayan savaştan bu yana İngiltere tarafından yaptırım uygulanan Rus oligark, aile üyesi ve ortak rakamının 106 sayısına ulaştığı ilan edildi. Eugene Tenenbaum ve David Davidovich bu listeye eklenen son 2 Rus oligark oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bu (yaptırım kararı), bu varlıkların Rusya'ya iade edilmesini ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in savaş makinesini finanse etmek için kullanılmasını önleyecek." ifadelerine yer verirken David Davidovich'e aynı zamanda seyahat yasağı da getirilmesi büyük şok etkisi yarattı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ise konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında 2 Rus oligarkın dondurulan mal varlıklarının toplam büyüklüğünün yaklaşık 10 milyar sterlin değerinde olduğunu söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri