Rus TV'sinde Konuşuldu! Ukrayna'dan Sonra İşgal Edilecek 3 Ülke Daha Gündeme Bomba Gibi Düştü

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaş konuşulurken çok önemli bir iddia daha gündeme geldi. Rus Televizyonunda ortaya çıkan bir harita harekat düzenlenecek diğer ülkeleri gösteriyor.

Rusya uzun süredir gerilim yaşadığı Ukrayna'ya Şubat ayı içerisinde operasyon düzenlemiş ve savaş başlatmıştı. Günlerdir devam eden savaş sonrasında Ukrayna'nın birçok kent hayalet şehre dönerken şehir çatışmaları başladı.

Kara, hava ve denizden gelen saldırıları savunmaya çalışan Ukrayna, dünyadan da yardım istemişti. Halen devam eden savaş kapsamında binlerce insan yaşamını yitirirken 3 milyondan fazla Ukraynalı ise ülkesini terketti. Bundan sonraki günlerde Ukrayna'da neler olacağı merak konusu olurken çok önemli bir iddia gündeme geldi.

RUS TELEVİZYONUNDA BİR SONRAKİ SALDIRI DÜZENLENECEK ÜLKELER AÇIKLANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başlattığı Ukrayna savaşı devam ederken son iddialar dünya kamuoyunu daha da endişelendirdi. Rus televizyonunda eski bir üst düzey yetkili, Putin’in, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusya'dan kopan ve NATO'ya katılan ülkelere askeri operasyon olabileceğini söyledi.

Rus Genelkurmay Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri'nde görev yapan ve şu anda yedek subay olan Albay Igor Korotchenko katılmış olduğu programda; Rus Ordusu tarafından hareket düzenlenebilecek ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya olarak açıkladı. Albay Igor Korotchenko bir harita üzerinden yapmış olduğu konuşmasında "Baltık ülkelerini ele geçirme senaryosu böyle görünebilir" ifadelerine yer verdi.

Korotchenko saldırının nasıl olacağına ilişkin ise 'radyo-elektronik saldırısı' düzenlenebileceğini bu saldırı ile NATO radarlarının kör olacağını söyledi. Rus askeri isim konuşmasını ise " İsveç'in Gotland adasına Rus askeri uçakları iniyor, S-400 uçaksavar füze sistemleri ve Bastion kıyı gemisavar sistemleri teslim ediyor. Baltık denizinin tamamı zaman Rusya'nın hedefi olacak" sözleriyle tamamladı.

İNGİLTERE'DE GÜNDEM OLDU

Rusya'nın Baltık Ülkelerine ilişkin işgal iddiaları ise İngiltere'de yankı buldu. Bu iddialar haber servislerinde ciddi bir şekilde ele alındı.

Gündem Haberleri