Rusya Hükümeti Onayladı Dost Olmayan Ülkeler Açıklandı! Türkiye Var Mı?

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde yeni bir adım geldi. Rus Hükümeti tarafından onaylanan bir düzenleme ile dost olmayan ülkeler açıklandı. İşte o listenin tümü, Türkiye detayı..

Rusya ile Ukrayna arasında ki savaş 12. gününde. Ukrayna'da birçok kent saldırı altında yer alırken müzakere çalışmaları da devam ediyor. Bu dönemde birçok ülke Rusya'ya karşı yaptırım kararları açıkladı. Ekonomik yaptırımların yanı sıra bazı ülkelerden silah yardımı geleceği de bildirildi.

Savaş bölgesinde son durum bu şekilde olurken Rusya Hükümetinden yeni bir karar çıktı.

RUS HÜKÜMETİ DOST OLMAYAN ÜLKELERİ AÇIKLADI

Rusya Hükümeti son düzenlemesinde dost olmayan ülkeler listesini onayladı. Ayrıca söz konusu düzenleme kararı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da onaylandı. Dost olmayan ülkeler listesinde çok sayıda ülke yer alıyor.

Listenin başında ABD ve Kanada geliyor. Bu iki ülke dışında Rusya dost olmayan ülkeler listesinde "Avustralya, Arnavutluk, Cebelitarık, Miknonezya, Büyük Britanya, AB ülkeleri, İzlanda, Yeni Zelanda, Norveç, Güney Kore, Singapur, Tayvan, Ukrayna, Karadan, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya, Monako, San Marino, Liechtenstein'a yer verdi.

AB Ülkeleri

Putin'in onayladığı kararnamede yer alan AB ülkeleri ise; Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan'dır.

Türkiye'nin Durumu

Rusya'nın hazırladığı dost olmayan ülkeler listesinde Türkiye yer almıyor. Savaş döneminde Türkiye hem Ukrayna hemde Rusya ile ilişkilerini koruduğu denge politikasıyla dikkat çekiyor.

NE OLACAK?

Rusya Hükümeti tarafından alınan karara göre; dost olmayan ülkelere yapılacak ödemelerin tamamı Rus Rublesiyle gerçekleştirilecek.

Gündem Haberleri