Rusya Sosyal Medya'nın Fişini Çekti: Binlerce Fenomen İşsiz Kaldı!

Ukrayna'yı işgal eden Rusya, tüm dünyadan gelen yaptırımlara sosyal medya yasaklarıyla karşılık veriyor. Rus hükümeti en çok kullanılan uygulamayı yasaklayınca ülkedeki binlerce fenomen işsiz kaldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Ruslara yönelik yaptırımlar son bulmuyor. Ülkeler Rusya için önce ekonomik yaptırımlarını bir bir sıraladı, ardından da iş teknolojik boyuta geldi. Facebook'un Ruslara yönelik nefret dolu paylaşımlara izin vermesi sonrası Rus hükümeti harekete geçerek Twitter'ı ve Facebook'u ülkede yasakladı.

RUSLAR ARTIK INSTAGRAM KULLANAMAYACAK

Ukrayna'ya saldırılarını sürdüren Rusya bu kez de sosyal medya uygulamalarını ülkedeysakladı. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu ( Roskomnadzor ) tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan yeni karar ile Instagram uygulaması gece yarısından itibaren tamamen erişime kapatıldı.

KENDİ UYGULAMALARINI KULLANACAKLAR

Instagram'ın yasaklanmasına ilişkin bir mesaj yayımlayan Roskomnadzor, Rusya'nın VKontakte ve Odnoklassniki sosyal ağları da dahil olmak üzere kendi internet platformlarının olduğunu anımsatarak, bu yasağın kendi platformlarını daha da güçlendireceğini belirtti.

RUS FENOMENLER İŞSİZ KALDI, AĞLAYARAK VİDEO YAYINLADILAR

Rusya'nın Instagram'a karşı misilleme yapmasının ardından ülkedeki 60 milyon kullanıcı hüsrana uğradı. Geçimini Instagram üzerinden sağlayan birçok fenomen, ağlayarak takipçilerine veda etti. Instagram'ın sadece bir iş değil aynı zamanda hayatlarının tamamı olduğunu ifade eden fenomenler, alınan bu karara karşı oldukça tepkili.

Rusya tarafındaki kullanıcı kitlesini kaybeden Instagram'dan konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmezken Rus vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu savaşın son bulmasını ve bu yasakların kaldırılmasını talep ediyor.

Günümüzün dünyasında tüm hayatımız sosyal medya olmuşken, Rus vatandaşlarına yönelik yapılan bu yasak oldukça tepkiyle karşılanıyor.

Gündem Haberleri