Rusya'da darbe mi oluyor? Putin son dakika açıkladı

Dün gece saatlerinde Rusya'da başlayan hareketliliğin ardından Rus paralı asker grubu Wagner’in Putin'e karşı darbe girişiminde bulunduğu öğrenilmişti.

Gece saatlerinde Rusya'da başlayan hareketliliğin ardından gelen ilk bilgiye göre Rus paralı asker grubu Wagner’in Rus ordusu ile yaşadıkları krizlerin ardından darbe girişiminde bulundukları iddia edildi. Bu iddiaların hemen ardından ise Rus ordusuna açıkça cephe alan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin açıklamalarda bulundu.

"RUS ASKERİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAANLAR CEZALANDIRILACAK"

Uzun süredir devam etmekte olan Rusya ile Ukrayna savaşının ardından Rusya'dan da on binlerce askerin hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan Yevgeniy Prigojin darbe girişimine ilişkin “Bugün kamplarımıza füzelerle saldırı düzenlediler. Çok sayıda askerimiz öldü. Bugün adamlarımızı öldüren ve 10 binlerce Rus askerin ölümüne neden olanlar cezalandırılacak." dedi. Böylelikle hem neden darbe girişiminde bulunulduğu hem de kimler tarafından yapıldığı resmi bir şekilde öğrenilmiş oldu.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Durum bu şekilde iken Putin tarafından bir açıklama gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Konuya ilişkin ilk açıklamalarında bulunan Putin, "Biz bugün devletimizi her türlü savunmaya hazırız. Biz şu an askerlerimizi desteklemek istiyoruz çünkü Wagner güçleri de Rusya için hayatını kaybediyordu. Devletimizi savunmaya hazırız, bu bir hainlik ve darbedir.

Yetkililer Rusya'daki bölünmenin tekrarlanmasına izin vermeyecek, halkı koruyacağız. İhanet yoluna kasten giren herkes kaçınılmaz olarak cezalandırılacak" dedi.

Gündem Haberleri