Saadet Partisi'nde Cumhur İttifakı Çatlağı! Temel Karamollaoğlu Açıklama Yaptı!

Saadet Partisi içerisinde Cumhur İttifakı tartışmaları alevlendi. Oğuzhan Asiltürk'ün dün yaptığı açıklamaya Saadet Partisi içerisinden tepkiler yükselince Genel Başkan Temel Karamollaoğlu açıklama yapmak zorunda kaldı.

Saadet Partisi içerisinde Cumhur İttifakı tartışmaları alevlendi. Oğuzhan Asiltürk'ün dün yaptığı açıklamaya Saadet Partisi içerisinden tepkiler yükselince Genel Başkan Temel Karamollaoğlu açıklama yapmak zorunda kaldı.

Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılacağına dair söylentiler parti içerisinde büyük bir krizin fitilini ateşledi. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu bugün açıklama yaparak kaygısını dile getirdi.



AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI!



Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk dün Cumhur İttifakı'na katılım konusunda şimdi açıklarsam bölünmeler olur şeklinde ifadeler kullanması üzerine Asiltürk'e parti içerisinden eleştiriler yapılarak bu kararı tek kişinin veremeyeceğini ve kararın partinin kurullarında alınacağını belirterek tepki gösterdiler. Bunun üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün açıklama yaptı.



İTTİFAK ZORUNLULUK OLDU!



Parti içerisindeki meselelerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmadığını söyleyen Temel Karamollaoğlu, “İttifakları konuşmanın zamanı şimdi değildir. Seçim sathı girdiğinde bu konu oturulur konuşularak bir karara varılır. Her partinin kendi programı var. Bu program kapsamında ittifak yapmak için bu sistem bizi mecbur kıldı.” dedi.



İTTİFAK KOALİSYON DEĞİL!



Yeni sistemde ittifak yapmadan seçime girmenin siyasi partilere zarar getireceğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, “İttifak yapmadan seçime girerseniz ya yüzde 10 barajının altında kalacaksınız ya da barajı geçseniz dahi daha az milletvekili çıkarmış olacaksınız. Dolayısıyla ittifaklar seçime girerken yapılır ve bu bir koalisyon değildir. İcraat yapmak için ittifak yapılmaz. Bu sadece seçimle alaklı bir şey. Biz geçen dönem Millet İttifakı içerisinde yer aldık. O zaman tek hedefimiz vardı o da parlamenter sisteme geri dönmekti. Başka konularda herhangi bir mutabakat sağlamış değiliz.” ifadelerini kullandı.



İNŞALLAH PARTİMİZDE ÇATLAKLAR MEYDANA GELMEZ!



Kamuoyundaki ittifak tartışmalarından kaygı duyduğunu söyleyen Temel Karamollaoğlu, “Parti içi meselelerimizi biz kendi aramızda çözmeliyiz. Sayın Asiltürk kendisine sorulan bir soruya cevap verirken bazı sıkıntılar doğurabilir demiş. Ben partimizde birlik ve beraberliğin üst seviyede olduğuna inanıyorum. Bizim tüm ekibimiz ilkeli ve prensipli insanlardan oluşmaktadır. Onun için partimizde inşallah böyle çatlaklar meydana gelmez.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri