Saadet Partisi'nde İttifak Krizi! Temel Karamollaoğlu'nu Genel Başkanlıktan Düşürmek İçin Harekete Geçildi!

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yaptığı açıklama ile kongreye işaret ederek Temel Karamollaoğlu yönetimine karşı bayrak açtı. Saadet Partisi'nin kuruluş ilkelerinden saptığını söyleyen Oğuzhan Asiltürk kendi gözetiminde bir liste hazırlayarak kongre başkanlığına sunacağını açıkladı.

Saadet Partisi'nde Millet ittifakı sancısı devam ediyor. Saadet partisi Yüksek İstişare Kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk bir son dakika açıklaması yaparak Temel Karamollaoğlu yönetimini topa tuttu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinden dolayı gündem olan ve Saadet Partisi'nin Millet ittifakı'ndan ayrılması için nabız yoklayan Oğuzhan Asiltürk bugüne kadar yaptığı en net çıkışı gerçekleştirdi.

SAADET PARTİSİ'NDE KARAMOLLAOĞLU YÖNETİMİNE KAZAN KALDIRILDI

Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu'nu ve yönetimini topa tutan Oğuzhan Asiltürk, “Erbakan hocamızın ardından Saadet partisi'nde görev alan kardeşlerimiz yalnızca iktidarı tenkit etmekle yeninen bir siyaset tarzı ortaya koydular. Böyle olunca milli ve manevi değerleri savunan bir siyasi geçmişe sahip olan Saadet Partisi destek kaybetti. Bu destek azaldığı için daha önceki seçimlerde milletvekili çıkarabileceği illerde ittifaka rağmen Saadet Partisi milletvekili çıkaramadı. Aynı oyu alamadığımız için milletvekili kayıplarımız oldu.” dedi.

Saadet Partisi'nde bir kan değişikliğine ve kongreye işaret eden Oğuzhan Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak, gençleri Milli görüş çatısı altına toplayabilmek için benim gözetimimde ve geniş istişarelerle bir liste hazırlanarak kongre başkanlığına sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKI'NDAN ÇIKILACAK

Oğuzhan Asiltürk'ün bu açıklamalarına Saadet Partisi'nin yönetiminden henüz bir cevap gelmedi. Yapılan açıklama ile Saadet Partisi içerisinde Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı bölünmüşlüğü net olarak ortaya çıktı. Saadet Partisi'nin bundan sonra nasıl bir politika izleyeceği ve partinin ağır toplarından olan Oğuzhan Asiltürk'ün parti yönetimini değiştirip değiştiremeyeceği Türk siyasetinin önemli meselelerinden birisi olacak.

Öte yandan Saadet Partisi içerisindeki yönetim değişikliği itiifakları da yakından ilgilendiriyor. Oğuzhan Asiltürk'ün belirleyeceği olası bir yeni yönetimin Millet İttifakı cephesinden çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Cumhur İttifakı'na katılım ise parti yönetiminin değişikliğinin ardından kesinleşecek. Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki sıcak temaslar aylar sonrasına böylece net şekilde sonuç vermiş oldu.

Gündem Haberleri