Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşlar iptal edildi

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yarın için bazı uçuşların iptal edildiği açıklandı. Uçuşların sadece yüzde 5’inin iptal edileceğinin duyurulması sonrasında vatandaşlar iptal durumunun ne zamana kadar süreceğini merak etmeye başladı.

Aktarılan son habere göre İstanbul için uyarı yapıldı. İstanbul’da yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Bu sebeple yaşanabilecek mağduriyetin önüne geçilmesi için bazı uçuşların iptal edildiği açıklandı.

Uçuş iptaline ilişkin açıklama Havacılık ve Elektronik Araştırma ve Geliştirme İşletmesi tarafından geldi. HEAŞ yaptığı açıklamasında uçuşların yüzde 5’inin iptal edileceğini belirtti. Vatandaşların uçuşlarını kontrol etmesi istendi.

UÇUŞLARIN YÜZDE 5’İ İPTAL EDİLDİ

HEAŞ'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında yarınki uçuşların yüzde 5’inin iptal edileceğini şu şekilde duyurdu:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 26.07.2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik şartlar nedeniyle, MADKOM toplantısında karar alınmıştır. MADKOM’da alınan karara göre; saat 15.00’e kadar olan uçuşların yüzde 5’i iptal edilecektir. Uçuşunuzu havayolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip edebilirsiniz”

Öte yandan yapılan açıklamada vatandaşların uçuş durumlarını havayollarının web sitesi üzerinden takip etmeleri gerektiği belirtildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji’nin açıklamasına göre İstanbul’da sağanak yağışın özellikle gece yarısından itibaren etkisini göstereceği ve yarın da akşam 18.00 civarına kadar yağışların devam edeceğini şu şekilde duyurdu:

“Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz (Antalya kıyıları hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Ordu ve Giresun hariç), ile Erzincan, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçeleri yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor”

Meteoroloji’nin yaptığı bu uyarılara göre sağanak yağış yarın ülkemizin birçok kentini direkt olarak etkileyecek. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tedbirini alması istendi.

Gündem Haberleri