Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Aşısı Yapılacak Yeni Grubu Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşı programında yeni bir gruba geçildiğini açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasına göre 60 yaş ve üzeri vatandaşları eşleri ile beraber aşı randevularını alarak COVİD-19 aşısını yaptırabilecekler.

Türkiye'de koronavirüs ile mücadelede koronavirüs aşıları çok büyük bir öneme sahip olduğu biliniyor. Bilim Kurulu üyeleri Türkiye'nin çok sayıda kentinde vaka sayılarında yükseliş meydana gelmesine rağmen risk grubundaki vatandaşların koronavirüs aşısı oldukları için hastaneye yatış oranları ile yoğun bakım doluluk oranlarının çok büyük bir şekilde etkilenmediğini ifade ediyorlar.

Koronavirüs aşısı Sağlık Bakanlığı'nın planlamasına göre yapılıyor. Belirli bir şekilde öncelik sıralaması yapılarak hangi gruba giren vatandaşların ne zaman aşı olacakları Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonu ile belirleniyor. Sırası gelen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'nın sistemine girerek aşı randevusunu alıp aşılarını olabiliyorlar.

Sağlık bakanlığı tarafından bugüne kadar 65 yaş ve üzeri vatandaşların koronavirüs aşıları yapıldı. Mecburi olmayan ve gönüllülük esasına göre yaptırılan koronavirüs aşılarında çok ciddi bir rakama ulaşıldı. Bu rakam Türkiye'yi dünyada koronavirüs aşısı yapma sayısı açısından önde gelen devletler arasına soktu.

60-65 YAŞ GRUBU KORONAVİRÜS AŞISI OLACAKLAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamaya göre koronavirüs aşı önceliğinde yeni bir grubun daha aşılanmaya başlanacağı bildirildi. Bakan Koca 60 yaş ile 65 yaş arasında bulunan ve risk grubu kitle kapsamında bulunan vatandaşların aşı olabilmeleri için sisteme tanımlandıklarını duyurdu. 60 -65 yaş aralığında olan vatandaşlar eşleri ile beraber aşı randevusu alarak aşılarını seçtikleri sağlık merkezinde olabilecekler.

BAZI HASTALIKLARA ÖNCELİK VERİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yine riskli grup içerisinde bulunan bazı vatandaşlara da koronavirüs aşı programında öncelik verildiğini ilan etti. Bakan Koca tarafından yapılan bilgilendirmede morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, down sendromlu vatandaşlar, immuno supresif tedavi alanların öncelikli aşı programına alındıkları belirtildi. Bu vatandaşlar için de Sağlık Bakanlığı aşı sisteminde gerekli tanımlamaların yapıldığı ve randevularının açıldığı bildirildi. Bu grup içerisinde bulunanlar da randevularını alarak sağlık merkezlerine gidip koronavirüs aşılarını yaptırabilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri