Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Vaka Sayıları En Çok Düşen 3 İli Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Türkiye'de vaka sayısı yüzde 25 oranında azan üç ile kamuoyuna ilan etti.

Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında tam kapanma dönemi tedbirleri uygulanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tam kapanmaya ve koronavirüs ile mücadeleye dair detaylı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca koronavirüs aşılarına dair de bilgi verirken Türkiye'de son dönemlerde vaka sayısı yüzde 25'in üzerinde azalan illeri de açıkladı.

MAYIS AYINDA SPUTNİK V AŞILARI GELMEYE BAŞLAYACAK

Rusya'nın koronavirüs aşısı olan Sputnik V hakkında açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, “Sputnik V aşısı için girişimlerimizin olumlu sonuçlandığı biliniyor. Altı aylık zaman dilimi içerisinde 50 milyon doz aşının gelmesi için planlama yaptık. Mayıs ayından itibaren bu aşılar Türkiye'ye getirilmeye başlanacak.” dedi.

Koronavirüs vaka sayılarına dair bir değerlendirme yapan Bakan Fahrettin Koca, “Ülkemizde vaka sayıları zirveyi görmüştür. Dolayısı ile vaka sayılarında bir gerileme meydana gelmeye başladı. Düşüş hızının daha da artmasını bekliyoruz. Özellikle tam kapanma tedbirlerine uyumun iyi bir şekilde başlamısından dolayı ümitliyiz. Bayram sonrasında çok daha öngörülebilir planlar yapabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI EN OK DÜŞEN 3 İL!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs vaka sayılarının en çok düştüğü üç il hakkında bilgilendirmede bulunarak, “Antalya'da her biri 3 kişilik ekiplerden teşkil edilmiş filyasyon ekiplerimizin sayısı 358'dir. Son bir haftalık süreç içerisinde Antalya'da vaka sayılarında yüzde 35 oranında azalma sağlandı. Yatak doluluk oranımız yüzde 47,7 ve yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66,3 oldu. Antalya'da 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmalarında yüzde 85 gibi ciddi bir oran yakaladık. Bizi sevindiren bir diğerilimiz Burdur oldu. Burdur'da 127 filyasyon ekibimiz görev yapıyor. Vaka sayılarında son bir haftalık süreçte yüzde 25 oranında azalma kaydedildi. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranları ise Burdur'da yüzde 83 oldu. Isparta'da ise 311 filyasyon ekibimiz görev yapıyor. Son bir haftada vaka sayılarında yüzde 35 oranında azalma oldu. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Isparta'da aşılanma oranı yüzde 84 oldu.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri