Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika kene uyarısı!

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Kırım Kongo Kanamalı ateşi hakkında vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte özelliklede yaz aylarında ortaya çıkan kene ısırması vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA UYARDI!

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda özellikle de yaz aylarında görülen kene ısırmasına dikkat edilmesi gerektiği hakkında "Karadeniz bölgesinde, özellikle Kurban bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarında artış oldu. Temmuz sonuna kadar artarak devam etmesi muhtemel KENE YAPIŞMASI vakalarına karşı dikkatli olunmalı, hastalığın ağır seyredebildiği unutulmamalı." şeklinde uyarılarda bulunuldu.

KENE ISIRMASI NASIL ANLAŞILIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan bu açıklamanın ardından pek çok vatandaş tarafından kene ısırmasının belirtileri, nasıl anlaşılabileceği gibi detaylar merak edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda belirtiler şu şekilde verildi;

  • Deride ortaya çıkan leke veya kenenin varlığını hissetmek,
  • Kenenin ısırdığını fark etmek,
  • Bazen kenelerin ısırdıkları konum, diğer böceklerin ısırıklarından ayırt etmeye yardımcı olabilir. Çünkü keneler en sık boyun, saç dipleri, kasık ve bacakları ısırır.
  • Kene ısırığı sıvı dolu değildir, oysa karıncalardan ve diğer böceklerden ısırıklar tipik olarak irin doludur.
  • Diğer böcek ısırıkları sayıca çok olabilir ve vücudun birden fazla bölgesinde görülebilir. Fakat keneler tipik olarak genelde bir kez ısırırlar ve başlarını derinin altına sokarlar.

Vatandaşların bu gibi durumlarda en hızlı şekilde sağlık kuruluşlarına başvurmasının önemli olduğu ifade edildi.

Gündem Haberleri