Sağlık Bakanı Koca Açıkladı: İstanbul'da Corana Virüsü Nedeni İle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilecek Mi?

Koranavirüs toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez illere göre Türkiye'de toplam koranavirüs tanısı konulan vaka sayısı ve can kaybı rakamlarını paylaştı.

Koranavirüs toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk kez illere göre Türkiye'de toplam koranavirüs tanısı konulan vaka sayısı ve can kaybı rakamlarını paylaştı. En çok koranavirüs tanısı konulan il İstanbul olurken Bakan Koca bu nedenle İstanbul'da sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün düzenlenen basın toplantısı ile bugün itibariyle tüm Türkiye genelinde bulunan 81 ilde de koranavirüs hastalığı görüldüğünü duyurdu.



Daha önce İtalya'da hastalığın ortaya çıktığı illerin açıklanmasının ardından virüsün hızla yayıldığı, bu nedenle de Türkiye'de illeri açıklamadıklarını belirten Koca tüm illerde hastalık görüldüğü için illere göre rakamları artık belirtmekte bir sakınca kalmadığını belirtti.



TÜRKİYE'DE KORANAVİRÜS VAKA SAYISI VE ÖLÜM ORANI EN YÜKSEK OLAN İL İSTANBUL OLDU



Açıklanan rakamara göre Türkiye genelinde toplam 15 bin 679 koranavirüs tanısı konulan hasta bulunurken bu hastalardan 8 bin 852'si İstanbul'da yer aldı.



Türkiye genelinde toplam can kaybı 277 olarak açıklanırken İstanbul'da hayatını kaybedenlerin sayısı ise 117 rakamına ulaştı.



Rakamların açıklanmasının ardından Bakan Koca "İstanbul'da vaka çok fazla, bu nedenle İstanbul'da sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?" sorusuna da yanıt verdi.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gelen soru üzerine yapmış olduğu açıklamasında "Bölgesel bir takım tedbirler, yapılması gereken şu. Bunu bilim kurulunda konuşuyoruz. Biliyorsunuz geçen toplantıda da bazı iller başta olmak üzere ağırlıklı olarak bütün ülkede hareketliliği azaltan bir öneri oluştu.



Bununla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın da iradesi ile devreye girmişti. Bundan sonraki süreçte il pandemi kurullarımız başta olmak üzere bölgesel bir takım daha sıkı tedbirler alabilir mi alabilir.



Önemli olana hareketliliği azaltmak, zorunlu olmadıkça evden çıkmamak. Bu virüs ile savaşmanın tek yolu bu, hareketlilği azaltmak" dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri