Sağlık Bakanı Koca Cenaze Töreni Kararında Hatalı Olduğunu Söyledi Özür Diledi

TBMM'de basın mensupları ile biraraya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem salgına dair açıklamalarda bulundu hemde basın mensuplarından gelen soruları yanıtlar.

TBMM'de basın mensupları ile biraraya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem salgına dair açıklamalarda bulundu hemde basın mensuplarından gelen soruları yanıtlar. Son dönemde gündemde yer alan aşı konusuna değinen Bakan Koca, bunun yanında cenazeler için alınan karar kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÜCRETLİ AŞI İDDİALARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘1 milyon ücretsiz getirildiği açıklanan aşıya 12 milyon dolar fatura edildi’ iddiasına cevap veren Koca, şunları söyledi;

"Ben özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet etme gayreti içindeyim. Maalesef bu süreçte halkımızın zihnini bulandırmak isteyen siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşımıza bu anlamda verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Özellikle 83 milyonla birlikte mücadeleyi sürdürmek istiyoruz. Alacağımız başarı da 83 milyonun olacak. Verilmeyecek hesabım yok."

Bakan Koca konuşmasında ayrıca aşı iddialarına dair daha detaylı açıklama yapacağını bildirdi.



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN HATALIYIM AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuşmasında ayrıca cenaze törenlerinde oluşan kalabalık ortamlara değindi. Siyasilerin de yer aldığı kalabalık törenler ve sosyal mesafenin uygulanmamasına ilişkin Bakan Koca konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

"Özellikle pademide salgının nasıl seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve bunu da ifade etmeye çalıştık.Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkacağını öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde katkı sağlamalı, yani kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durmaya gayret göstermeliyiz."

Gündem Haberleri