Sağlık Bakanı Koca Duyurdu: Yerinde Karar İle Sokağa Çıkma Yasağı Ne Zaman Kalkacak?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs ile mücadele tüm hızı ile devam ediyor. Vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle ülke genelinde hafta sonu tam gün, hafta içerisinde ise akşam saat 19:00 ile 05:00 arasında olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapılmıştı.Yine virüsün büyük bir hızla yayılması üzerine restoran ve kafeler geçici olarak kapatılmıştı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs ile mücadele tüm hızı ile devam ediyor. Vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle ülke genelinde hafta sonu tam gün, hafta içerisinde ise akşam saat 19:00 ile 05:00 arasında olmak üzere sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapılmıştı.

Yine virüsün büyük bir hızla yayılması üzerine restoran ve kafeler geçici olarak kapatılmıştı. Süreçte vaka sayılarında yeniden düşüş yaşanması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yerinde karar dönemi hakkında yeni bilgi paylaşımında bulunuldu.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE YERİNDE KARAR DÖNEMİ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması ile yerinde karar dönemine geçiş yapılacağı ilan edildi. Alınan karar kapsamında vaka sayısı düşen il ve ilçelerde kısıtlamalar konusunda bölgesel yönetimler kararlar alabilecek. Vaka sayısı yükselen il ve ilçelerde yeni kısıtlama kararları alınabileceği gibi vaka sayısı düşen il ve ilçelerde ise bölgesel gevşeme kararları alınabilecek.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN KALDIRILACAK, RESTORAN VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında Yerinde Karar dönemi için 1 Mart 2021 tarihini duyurdu. İl bazında 100 bin vaka sayısı sınırına düşülmesi, ildeki hastanelerin hastane kapasitesi ve yoğun bakım doluluk oranı gibi kriterlere göre puanlama yapılacak.

Vaka sayısını düşürmeyi başaran il ve ilçelerde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak. Okullar yüz yüze eğitime açılırken restoran ve kafelerde belirli kriterler altında açılacak. Restoranların kapalı bölümlerinde yüzde 30, açık bölümlerinde ise yüzde 50 kapasite ile müşteri kabul edilmesine izin verilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ YASAKLARI ESNETİLECEK!

Koranavirüs aşısı olan 65 yaş üstü kişiler için ise 2. doz aşıyı vurduran kişilere yönelik uygulanan sokağa çıkma yasağı için esneme imkanı sunulacak.

VAKA SAYISI ARTAN İLLERDE ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI GÜNDEMDE!

Alınan tedbir kararlarına uymayan ve vaka sayısı artan illerde ise çok daha sert tedbirler alınacak. Bu kararlar kapsamında sokağa çıkma yasağının yanı sıra hastalığın iller arasında yayılmasını engellemek amacı ile şehirler arası seyahat yasağı da gündeme alınacak. Sert tedbirlerden korunmak isteyen kişiler kurallara daha çok uyacağı için hastalığın yayılımı engellenmiş olacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri