Sağlık Bakanı Koca En Riskli 5 İli Açıkladı! Hangi İller İçin Corana Virüsü Nedeni İle Sokağa Çıkma Yasağı ilan Edilecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün ilk kez telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye'de koranavirüs vaka sayısı ve can kaybı için son rakamları açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün ilk kez telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye'de koranavirüs vaka sayısı ve can kaybı için son rakamları açıkladı. Detaylar haberimizde...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koranavirüsü bilim kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunuyor. İşte Bakan Koca'nın açıklamasından önemli satır başları;



TÜRKİYE'DE TOPLAM KORANAVİRÜSÜ TANISI KONULAN HASTA SAYISI ARTIYOR! SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI GELİYOR?



Dün itibari ile toplam vaka sayısı 18 bini aştı. Bu kadar kişi gözlem altına alınmadan önce toplum içindeydi ve karantina altına alınmadan önce toplum içindeydiler.



Kalabalık araçlara biniyorlardı. 18 bin hastanın tümünün temas çevrelerinin gözlem altına alındıklarını unutun ve yayılımın ne kadar kolay ve hızlı olduğunu unutmayın.



Koranavirüs için alınacak tedbir belli. Temas içinde olmamalı, sokağa çıkmamalıyız. Büyüklerimizi, ailelerimizi uyarıyorum. Sokağa çıkmayın.



Gençleri uyarıyorum, hastalığı ailelerinizi taşımayın.



Yayılımın hızını kesmek için iki uygulama üzerinde duruyoruz. Genç nüfusun hareketliliğini kısıtlamak zorundayız. Salgının artması nedeni ile bilim kurulu riskin yüksek olduğu illerde sınırlayıcı önlemler alınması zorunludur kararını almıştır.



Bizde bu kararı Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ilettik. Bu konuda takdir kendilerinindir.



TÜRKİYE'DE TOPLAM KORANAVİRÜSÜ TANISI KONULAN VAKA SAYISI 20 BİNİ AŞTI, CAN KAYBI 425'E YÜKSELDİ



Bugün itibari ile 12 bin 160 kişiye test yaptık, 2 bin 786 kişinin test sonuçları pozitif çıktı.



Böylelikle toplam koranavirüsü tanısı konulan kişi sayısı 20 bin 911 bugün kaybettğimiz 69 kişi ile can kaybı 425'i buldu.



En riskli olan 5 ilimiz İstanblul, İzmir, Ankara, Kocaeli, Konya en riskli iller olarak sıralanıyor."



TÜRKİYE'DE HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN MI EDİLECEK?



Bakan Koca bilim kurulu olarak genç nüfusun sosyal hareketliliğinin riskli şehirlerde mutlaka sınırlandırılması gerektiğini açıkladı.



En riskli olarak belirlenen 5 şehirde genç nüfus için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sokağa çıkma kararı açıklanması bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan az sonra açıklama yapacak....



Emlak365.com


Gündem Haberleri