Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? Hangi Branşlardan Personel Alınacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri, branş dağılımı, kontenjanları 2022 ayrıntıları haberimizde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Sağlık Bakanlığı bünyesine yeni personeller alınacağını açıklamıştı. Bakan Koca'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Bakanlık bünyesine 10 bin sağlık personeli ve 10 bin işçi olmak üzere toplam 20 bin personel alımı yapılacak.

Milyonlara iş umudu olan bu açıklama sonrasında Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman yapılacak merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK, BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 40 bin kadro kapsamındaki 20 bin personel için Mart ayı içinde ilan açılarak alım yapılacak. Bakan Koca'nın açıklamaları doğrultusunda, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin başvuru şartları ve tarihleri ilerleyen günlerde ÖSYM tarafından paylaşılacak.

Sürekli işçi alımı başvuruları 15 Mart 2022 - 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ESUBE ISKUR GOV TR adresi üzerinden yapılabilecek.

SAĞLIK BAKALIĞI HANGİ BRANŞLARDAN PERSONEL ALACAK?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 20 bin personel için branş dağılımı şu şekilde yapıldı:

5.175 Hemşire,

800 Ebe,

3.293 Sağlık Teknisyeni / Sağlık Teknikeri,

Psikolog,

Sosyal Çalışmacı,

Biyolog,

Odyolog,

Çocuk Gelişimcisi,

Diyetisyen,

Fizyoterapist,

İş ve Uğraşı Terapisti,

Dil ve Konuşma Terapisti,

Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi sağlık personeli kapsamında işe alınacak.

10 bin işçi alımındaki kadro dağılımı ise temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı şeklinde yapılacak.

Gündem Haberleri