Sağlık Bakanlığı 20 Bin Personel Alımı Ortaöğretim, Ön Lisans Lisans Hangi Branşlardan Alım Yapılacak? Aranan Nitelikler

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuzda ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları için hangi branşlardan alım yapılacak, aranan nitelikler neler açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, kurum bünyesinde 10 bin sağlık personeli ile 10 bin sürekli işçi istihdam edilecek. Sağlık bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde alım için müjdeyi vermişti. Bu açıklamanın ardından gözler ÖSYM'nin yayımlayacağı başvuru kılavuzuna çevrildi. Başvurular bugün itibariyle başladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM, ÖN LİSANS, LİSANS HANGİ BRANŞLARDAN ALIM YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunda ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunlarına ilişkin alım yapılacak kadrolar açıklandı. Buna göre liste şu şekilde:

Ortaöğretim Mezunları:

Ortaöğretim mezunları kapsamında Hemşire, Sağlık teknisyeni (Tıbbi Sekreter), Sağlık Teknisyeni (İlk Yardım ve Acil), Sağlık Teknisyeni (Röntgen), Sağlık Teknisyeni (Anestezi), Sağlık Teknisyeni (Laboratuvar), Sağlık Teknisyeni (Çevre Sağlığı) kadrolarından farklı illerde ve hastanelerde alım yapılacak.

ORTAÖĞRETİM PERSONEL ALIM POZİSYONLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ön Lisans Mezunları:

Ön Lisans mezunları için Sağlık Teknikeri başlığı altında Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyat, Anestezi, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diyaliz, Eczane, Elektronörofizyoloji, Evde Bakım, Fizik Tedavi, İlk ve Acil Yardım, İş ve uğraşı Terapisi, Laboratuvar, Odyometri, Ortopedi, Podolog, Röntgen, Tıbbi Sekreter, Yaşlı Bakım Teknikeri, Adli Tıp branşlarından alım yapılacak.

ÖN LİSANS PERSONEL ALIM POZİSYONLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Lisans Mezunları:

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek branşlar ise şöyle; Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Ebe, Fizyoterapist, Hemşire, Odyolog, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, İş ve Uğraşı Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi.

LİSANS PERSONEL ALIMPOZİSYONLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM, ÖN LİSANS, LİSANS NİTELİK KODLARI! HANGİ BÖLÜMDEN MEZUN OLMAK GEREKİYOR?

ÖSYM'NİN resmi internet sitesinde yayımlanan personel alımı nitelikleri ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları için farklı olmaktadır. Bu kapsamda ÖSYM'nin sitesinde şu tablolar yayımlanmıştır:

Ortaöğretim Mezunları İçin Aranan Nitelikler

Ön Lisans Mezunları İçin Aranan Nitelikler

Lisans Mezunları İçin Aranan Nitelikler

Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, başvurularını 15 Mart - 22 Mart 2022 tarihleri arasında ÖSYM'ni Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Gündem Haberleri