Sağlık Bakanlığı Planlama Yapıyor! Koronavirüs Kısıtlamaları Ne Zaman, Nasıl Gevşetilecek?

Koronavirüs vaka sayılarında yüzde 60'ı bulan gerileme sonrasında vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kalkacağını merak etmeye başladılar.

Koronavirüs vaka sayılarında yüzde 60'ı bulan gerileme sonrasında vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kalkacağını merak etmeye başladılar. Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan bu konuda önemli bilgiler verdi.

Türkiye'de koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ölümcül virüsün yaygın bir yayılma ortamı bulmasının önüne geçti. Son günlerde de vaka sayılarında çok ciddi gerilemeler meydana geldi. Koronavirüs aşılarının da devreye girmeye başlamasıyla vatandaşlar kısıtlamaların ne zaman kalkacağına dair heyecanlı bir merak yaşamaya başladılar.



VAKA SAYILARI AZALIYOR!



Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre koornavirüs aşısına yönelik ilk etapta oluşan tereddütlerin ortadan kalkmış olması yetkilileri memnun ederken kısıtlamaların gevşetilmesi veya kaldırılmasına yönelik hazırlıklara da hız kazandırdı. Aşı yapılan kişi koronavirüse karşı korunduğu gibi dışarıya yayılan virüs yükünde de hafifleme meydana geliyor.



KISITLAMALARIN GEVŞETİLECEĞİ TARİH BELLİ OLDU GİBİ!



Sağlık Bakanlığı yetkililerine göre aşılamada büyük sorunlar yaşanmazsa kısıtlamalar Mart ayının ikinci yarısından itibaren yumaşatılacak. Yetkililerin kısıtlamaları kaldırmalarına veya yumuşatmalarına yönelik planlamaları da belli olmaya başladı.



SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINA YENİ DÜZENLEME YAPILACAK!



İlk gevşetilecek olan kısıtlamanın sokağa çıkma yasakları olduğu bildirildi. Yasak saatlerinin daraltılabileceği konuşulmaya başlandı. Yetkililere göre Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma yasaklarında gündüz bölümü kaldırılabilir. Ayrıca hafta içi 21:00'da başlayan yasaklar ise 23:00'a çekilebilecek.



OKULLAR, LOKANTALAR VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?



Okulların ne zaman açılabileceğine dair bilgi de veren uzmanlar Mart ayının ikinci yarısından itibaren yüz yüze eğitime kademeli bir geçiş yapılabileceğini ifade ettiler. Ayrıca hastanelerde normal hasta kabulüne, ertelenen ameliyatlara ve tedavilere de kalındığı yerden devam edilebileceği söylendi. Lokanta ve kafelere getirilen yasakların ise HES kodu entegrasyonu ile tamamen kaldırılabileceği de görüşülüyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri