Sahibinden Satılık Ada! 6 Milyon Sterlin Ödeyerek Ada Satın Almak Mümkün

İngiltere'de bulunan ünlü Drake Adası satışa çıkarıldı. Özellikle de ünlü isimlerin vazgeçilmezi olan satılık adalar yoğun ilgi görüyor.

İngiltere'de bulunan ünlü Drake Adası satışa çıkarıldı. Özellikle de ünlü isimlerin vazgeçilmezi olan satılık adalar yoğun ilgi görüyor.

İngiltere'ye bağlı olan Plymouth'deki Drake Adası satışa çıkarıldı.



Satışa çıkarılan ada için biçilen değer ise 6 milyon sterlin yani 7,8 milyon dolar olarak açıklandı. Satılık ada ilanını adanın şimdiki sahibi olan Dan McCauley'nin oğlu Aidan McCauley verdi.



Geçmişte Hapishane Olarak Kullanılmış



BBC tarafından yapılan habere göre 6 dönüm büyüklüğe sahip olan adada 16. yüzyıldan kalma bir kale, kışla ve tünellerin yanı sıra rıhtımda yer alıyor.



1577 senesinde dünyanın etrafını dolaşmak amacı ile yola çıkan Francis Drake ile aynı ismi taşıyan Drake adası geçmiş dönemde hapishane olarak kullanılıyordu. 1990'lı yıllarda adayı oldukça yüksek bir ücret ödeyen iş adamı ve Plymouth Argyle futbol kulübünün eski başkanı McCauley satın alımıştı.



Belediye ada üzerinde yer alan yapılara turistik tesise çevrilmesi için izin verirken Dan McCauley'nin oğlu Aidan McCauley, "Babam adanın tekrar kullanıma açılmasını istiyordu. Şimdi bunun gerçekleşmesi için çalışıyoruz" diyerek adayı satışa sunduklarını duyurdu.



Gündem Haberleri