Sahte Kimlikle 2.5 Milyon TL'lik Gayrimenkulün Satışını Yapmak İstediler, Yakalandılar

İstanbul'un Fatih İlçesinde yer alan bir gayrimenkul satışında sahtecilik yapmak isteyen kişiler son anda engellendi.

İstanbul'un Fatih İlçesinde yer alan bir gayrimenkul satışında sahtecilik yapmak isteyen kişiler son anda engellendi. Sahte kimlik ve sahte vekaletname kullanarak gayrimenkulün satışını yapmak isteyen kişiler kamu personelinin dikkati sayesinde yakalandılar.

Sahte evraklarla gayrimenkul dolandırıcılığı yapmak isteyen kişiler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görevli personelin dikkat sayesinde engellendi. 2.5 milyon TL'lik gayrimenkulü usulsüz satmak isteyen kişiler kıskıvrak yakalandılar. İşte yaşanan olaya dari detaylar,



SAHTE EVRAKLARLA 2.5 MİLYON TL'LİK GAYRİMENKULÜ SATMAK İSTEDİLER



Alınan bilgilere göre İstanbul'un Fatih İlçesi'nde yer alan bir gayrimenkulün satışı için 4 Mayıs tarihinde internet üzerinden başvuru yapıldı.



Dayahatun Mahallesi'nde K.K. adına kayıtlı gayrimenkulün satışı için Fatih Tapu Müdürlüğüne yapılan satış başvurusunun ardından kurum personelleri başvuruda kullanılan evraklar tek tek incelendi. Fatih Tapu Müdürlüğü personelleri yapılan başvuruda kullanılan imza ile satıcının nüfus cüzdanıyla vekaletnamedeki imzasın uyumsuzluk olduğu farkettiler.



Bu durumun hemen ardından kurum yetkilileri Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü ile yazışma gerçekleştirdiler. Yapılan incelemeler sonrasında ise Tapu Müdürlüğü personelleri satış için kullanılan evrakların sahte olduğunu anladılar. Tapu Kadastro Müdürlüğü Yetkileri İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimlere bilgi verdiler. Gerçekleştirilen operasyonda ise satışı yapmak isteyen şahıslar gözaltına alındı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri