Salda Gölü'nün Bataklığa Dönüştüğü İddialarına Bakan Kurum'dan Yanıt Geldi

Sosyal medya platformlarında Salda Gölü'nün bataklığa döndüğü yönünde paylaşına görüntülere ve iddialara ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Bir süredir sosyal medyada, Salda Gölü'ne ilişkin görüntüler paylaşılarak gölün bataklığa döndüğü yönünde iddialar paylaşılıyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iddiaların asılsız olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Salda Gölü'ne sahip çıkılmasının ardından bazı kişilerin çevreci olduklarını söyledi.

Bakan Kurum Salda Gölü iddialarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak Salda Gölü'nde koruma alanı içinde olmayan bazı noktalarda mevsimin etkisiyle su çekilmesi olduğunu, bu durumun insan kaynaklı olmadığını ifade etti. Gölde çöp yığınları varken araçlar gezerken kimsenin ortada olmadığını söyleyen Kurum: "Biz Salda’ya sahip çıkınca çevreci olduklarını hatırladılar" dedi ve yapılan paylaşımlara tepki gösterdi. Salda Gölü'nün korunmasının daha önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.

Salda Gölü'nün koruma bölgesi ilan edildiğini belirten Bakan Kurum: Kaçak yapıları yıktık. Çöpleri, konteynerleri kaldırdık. Bembeyaz kumlarımızı korumak için Beyaz Adalar’a ziyaretçiyi sınırladık. Araç girişini engelledik. Nereden nereye geldiğini de burada anlattık." diyerek bir de video paylaştı.

BİR AÇIKLAMA DAHA GELDİ

Salda Gölü'ne ilişkin bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan'dan geldi. Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet ya da baraj yapılmasına kesinlikle izin verilmediğini söyleyen Uçan, bölgede buharlaşma olmasına rağmen gölün su seviyesinin ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükseldiğini belirtti. Paylaşılan görüntülerin atık su kaynaklı olmadığını belirten Hacı Abdullah Uçan, kaynak suları ile gölün birleştiği alandaki doğal görünüm olduğunu açıkladı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri