Salgın Dönemi Herkes 'Zoom'ladı! Abone Sayısı 300 Milyonu Geçti!

Koronavirüs salgını nedeniyle evde izole halde bulunan insanlar iş ve özel konuşmaları için insanlarla Zoom uygulaması üzerinden buluşmaya başladılar.

Koronavirüs salgını nedeniyle evde izole halde bulunan insanlar iş ve özel konuşmaları için insanlarla Zoom uygulaması üzerinden buluşmaya başladılar. Bu süreçte 10 milyon olan kullanıcı sayısını 300 milyona kadar çıkaran şirket ise yeni çalışmalarla bu süreci en iyi şekilde değerlendirmenin peşinde!

Koronavirüs salgınından zararlı çıkan şirketler olduğu gibi oldukça karlı çıkan şirketlerde oldu. Görüntülü konuşma hizmeti sunan ve bir çeşit iletişim uygulaması olarak bilinen Zoom en çok kullanılan uygulamalar arasına girdi. Dünyanın pek çok noktasında karantina devam ederken insanlar evlere kapandı. Sosyal izolasyonun önemine vurgu yapılırken insanlar sevdiklerinden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyorlar.



Zoom bu süreç içerisinde görüntülü konferans özelliği ile dünya genelinde pek çok kişinin tercihi oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye’nin de uygulamayı en çok kullanan ülkelerden biri olduğu ve bu süreç sonlandıktan sonra şirketin ülkede bir ofis açmayı planladığı belirtildi.



Salgın öncesinde uygulamanın kullanıcı sayısı 10 milyon olarak belirlenmişti. Salgının hemen ardından yapılan değerlendirmelerde ise abone sayısı adeta dudak uçuklattı. Şirketin hisselerinin de değer kazandığı öğrenildi. Zaman zaman çeşitli güven problemleri ile gündeme gelmesine rağmen bu süreç içerisinde alınan tedbirlerle kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor.



Kullanıcı Sayısı 300 Milyonu Geçti!



Zoom Video Communications Gelişen Pazarlardan Sorumlu Pazarlama Müdürü Emrah Aydın konu hakkında açıklamalarda bulundu. Aralık ayında 10 milyon kullanıcı sayısının Nisan ayı itibariyle 300 milyondan fazla kişiye çıkması son derece dikkat çekti.



Uygulama özellikle evden çalışmaların arttığı bu dönemde toplantılar için kullanılıyor. Bunun yanı sıra özel görüşmeler için de kullanıldığı belirlendi. Son 3 yıllık süreç baz alındığı zaman abone sayısındaki artık yüzde 876 olarak belirlendi. Bir diğer rakibi ile karşılaştırma yapıldığı zaman yüzde 91 oranında artış yaşadığının ve aradaki farkın çok ciddi olduğunun altı bir kez daha çizilmiş oldu.



Son dönemlerde gündeme gelen güvenlik zafiyetleri hakkında da açıklama yapılırken, gerekli tüm önlemlerin alındığı ve önceden yaşanan sorunların tekrar etmeden güvenli bir kullanım hizmeti sunulduğunun altı çizilmiş oldu. Son dönemlerde çalışma sistemi değişen iş dünyasının bir numaralı tercihi olarak ifade ediliyor.


Gündem Haberleri